söndag 29 mars 2015

Vinna eller försvinna i säsongens sista hemmamatch.

Första "vinna-eller-försvinna" matchen i serien väntar alltså.  Det är som bekant Malmö som måste vinna för att säsongen ska förlängas med ytterligare en match och för att man fortsatt skall ha möjlighet att snuva Leksand på sin SHL-status. I senaste matchen uppträdde Leksand mer som ett SHL-lag med stor skärpa och ett lugn över hela banan och Malmö fick svårt att få till den där riktiga tunga pressen man behöver. Trots detta var det en väldigt jämn match och med bara aningen mer marginaler åt Malmöhållet så man hade haft matchbollen istället.

Malmö har fortsatt lite bekymmersamt på backsidan, varken Tobias Ericsson eller David Liffiton är 100% men någon eller båda kan möjligen medverka ändå. Det är slutspel och då gäller andra regler som vi vet. Det är garanterat fler spelare i Malmö som just nu spelar men kanske inte hade gjort det om det var serielunk. I morgon måste Malmö vara lite mer desperata än i fredags, på gott och ont. Man kan med högre desperation sätta ruggig press på Leksand, men samtidigt också ge Leksand tillfälle att komma i hyperfarliga vändningar. Men, det är vinna eller försvinna och finns inget att spara på. Det hade inte alls gjort ont om Fabian Brunnström kunnat få fart på grejorna, samma önskan som de senaste matcherna alltså. Jag önskar verkligen för både Malmös skull och hans egen att han kan få till det som han någonstans har i sig. Något han gjorde förra gången det var vinna eller försvinna mot Mora i Slutspelsserien.

Leksand kommer säkert gå för att stänga serien direkt, tror inte alls att de är intresserade av en helt avgörande match där nerverna helt säkert kommer bli en stor faktor på isen. Imorgon vet de om att Malmö har störst press och absolut måste vinna. Det kommer vara mycket folk i arenan och man vet att ett Malmö i motgång ofta får publiken mot sig. Kan man få det dit hän att publiken vänder sitt lag ryggen, ja då är massor vunnet för dalmasarna. Jag räknar alltså med att Leksand inte kommer spara på något inledningsvis utan vill få en ledning att gå på. Det är ganska troligt att Leksand kommer ställa upp som senast om inget tillstött, då man fick tillbaka en hel drös med viktiga pjäser. Johan Ryno, Jens Bergenström och Toni Kähkönen återkom då och är samtliga ruskig spets i sammanhanget.

Oddsen är trevliga på alla håll och kanter, men jag kommer absolut inte tippa på matchen då jag i lägen som detta blir vidskeplig som en gammal stenåldersmänniska. Det är på nivån att jag nästan blir rädd för mig själv vad jag "får" och "inte får" göra och hur det skall göras. Ja, det är sjukligt och det är fjantigt på en nivå att jag baxnar. Men, så är det och så har det alltid varit i matcher av denna dignitet för mig.

Hade Malmö vunnit i fredags hade garanterat Malmö arena varit helt utsåld nu, lite drygt ett dygn innan match. Nu gjorde man inte det och just nu är 10315 biljetter sålda så för er som inte har säkrat biljett finns det ännu tid. Kom och hjälp Malmö att pressa serien till en sjunde match! Köp biljetter här!
http://clk.tradedoubler.com/click?p=81376&a=2457032&g=17810842&url=http://www.ticnet.se/event/malmo-redhawks-leksand-biljetter/322949?language=sv-se

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Leksands IF

1: 2.30    X: 3.90    2: 2.60

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics