tisdag 21 april 2015

Bokslut över säsongen 2014/2105, redovisning av undersökningen.

Först av allt skulle jag vilja tacka er som ägnade några minuter åt att besvara undersökningen. En rejäl ökning av respondenter sedan undersökningen efter halva säsongen. 86 svar då, blev 174 nu och jag är mycket tacksam för att ni vill bidra. Här kommer en genomgång och lite egna kommentarer då och då på frågorna. Föst redovisas lagbetyg och sedan de på individnivå.

Vill vi se Fabian Brunnström utanför båset nästa säsong eller i? Svaret kommer längre ner.


Vad anser du om Malmös insats 2014/2015?
Betyg på IF Malmö Redhawks efter säsongen 2014/2015
Skalan gick från 0 (usel) till 6 (toppklass) och medel landade till slut på 4.82. En rejäl ökning från undersökningen efter halva säsongen då snittet landade på 3.21. Avancemanget är givetvis facit här, skulle Malmö missat att gå till direktkvalet är jag helt säker på att snittbetyget hamnat lägre än 3.21.


Vilket betyg ger du målvakterna?
Betyg på "lagdelen" målvakter efter säsongen 2014/2105
Detta är alltså ett gemensamt betyg på lagdelen målvakt, ett helhetsbetyg på målvaktsposten. Skalan är 1-5 och här ser vi också en rejäl ökning sedan undersökningen efter halva säsongen. 2.77 då har blivit 3.59. Detta får man nog tillskriva Niko Hovinen, som jag ser det.


Vilket betyg ger du backarna?
Betyg på backarna efter säsongen 2014/2105
Även backarna har fått ett höjt betyg sedan i höstas, här från ett medelbetyg på 3.01 då till 3.71 efter säsongen. Då ska vi veta att laget släppte in bra mycket mindre mål första halvan av säsongen, jämfört med på slutet. Samtidigt var insatsen mot Leksand mycket bra och bara det att man tog sig till SHL, har säkert gett ett höjt betyg i sig.


Vilket betyg ger du centrar och forwards?
Betyg på centrar och forwards efter säsongen 2014/2105
Anfallssidan är den lagdel som tar det största skuttet uppåt i betygsättningen. Från 2.77 efter halva säsongen till fina 3.78 och blir därmed den lagdel av spelarna som får bäst betyg av oss som deltog i omröstningen. Det var stora problem med målskyttet under en tid inledningsvis, något som blev bättre mot slutet av säsongen i stora drag. Det syns också tydligt på betygsökningen.


Vilket betyg ger du lagledningen?
Betyg på lagledningen efter säsongen 2014/2015
Bäst betyg efter säsongen får dock lagledningen, här är ökningen inte lika stor jämfört med efter halva säsongen. Lagledningen hade redan då fina 3.49 i betyg, något som tillslut ökade till 4.07 vilket får anses som ett mycket bra betyg. 

Det är givetvis inte förvånande att alla betyg ökar med tanke på utgången av säsongen. Ska jag vara förvånad över något får det vara de 5 % som ger backarna underkänt och 4 % som ger målvakterna underkänt, där 1 % till och med tycker att målvaktsspelet varit uselt. Intressant. Nu över till den individuella betygsättningen.


Vilken eller vilka målvakter är du mest nöjd med?
Målvakterna vi var mest nöjda med 2014/2105
Här får vi svart på vitt varför målvakternas betyg ökade så kraftigt. Nästan alla var nöjda med Niko Hovinen, med all rätt skulle jag säga. Ett MASSIVT ras för Jonas Gunnarsson som 72 % var nöjda med efter halva säsongen. 


Vilken eller vilka målvakter är du mest missnöjd med?
Målvakterna vi var mest missnöjda med 2014/2105
Pontus Sjögren är tveklöst den stora förloraren under säsongen, missnöjet har till och med ökat efter att säsongen spelats färdigt trots att han knappt stod en match på senare hälften. Missnöjet minskade något för Jonas Gunnarsson under senare hälften också. 

Jag ställde även följdfrågorna om vilken eller vilka målvakter vi vill ha med upp till SHL respektive INTE ha med upp.
Målvakterna vi vill se med upp i SHL
Ännu en gång ser vi tydligt hur många som var helnöjda med Niko Hovinen, jag tror dock inte att vi kommer se honom spela för Malmö i SHL. Han kommer nog bli som Corey Hirsch, ihågkommen för att ha hjälpt Malmö upp i högstaligan igen vilket givetvis är bra nog.
Målvakterna vi INTE vill se med upp i SHL
En stor majoritet vill inte se Pontus Sjögren med upp till SHL, men som det ser ut nu är han den ende av årets målvakter som faktiskt får följa med upp. Missnöjet, om inget annat, borde vara en rejäl morot för honom. Vi vet vilket bra målvakt han är när han spelar på topp, som ren backup kan han givetvis funka i SHL. Hur det verkligen blir till slut, återstår att se.


Vilken eller vilka backar är du mest nöjd med?
Backarna vi var mest nöjda med 2014/2015
Här har det hänt grejer sedan undersökningen efter halva säsongen. Nils Andersson har växt ut till en rejäl favorit, med all rätt. Avslutningen han hade på säsongen var magiskt bra och med det spelet kommer han vara en toppspelare i SHL, tveklöst. Jeremias Augustin fick även den kärlek han förtjänade till slut, som lagets bästa defensiva back. Samtliga på topp fem spelade i laget på slutet, efter halva säsongen fanns Niklas Arell (2) och Anton Lindholm (5) med på listan. David Liffiton var efter halva säsongen solklar favorit, att han sjönk känns också rimligt med tanke på han svaga avslutning.


Vilken eller vilka backar är du mest missnöjd med?
Backarna vi var mest missnöjda med 2104/2105
Här har vi allas vår favorithackkyckling efter Pontus Sjögren i ensamt majestät, Johan Björk. Lika ensamt majestät var Jens Olsson efter halva säsongen, han hittar man nu först på sjunde plats med 9 % missnöjda. Björk var inte bra när han kom tillbaka, men mot Leksand tycker jag att han var riktigt bra. Jag tycker att han växte med motståndet, till skillnad från exempel David Liffiton som blev sämre ju bättre motståndet blev. 15 % var nöjda med Björk skall tilläggas också. Roligast är ändå de 32 % som inte är missnöjda med någon, det är bra siffror med tanke på att mindre lyckade killar som Jesper Williamsson spelade matcher för laget under säsongen. 

Ställde även här följdfrågorna om vilka backar vi vill och INTE vill ha med upp i SHL.
Backarna vi vill se med upp i SHL
Här kan man säga att det är jackpot för oss. Samtliga på topp fem har kontrakt för kommande säsong nu. Kan tillägga att 37 % även vill se Johan Björk i SHL (som också har kontrakt) vilket får ses som ok med tanke på hur stort missnöjet var med honom.
Backarna vi INTE vill se med upp i SHL
Stackars Tobias Ericsson är killen vi inte vill se med upp, tätt följd av Johan Björk, Ludvig Jardeskog och David Liffiton. Ericsson kommer vi inte se så klart, han hade en sjukt jobbig säsong som han genomförde utan något gnäll och ställde upp till 100 % oavsett vart han blev placerad. Som back, som forward, på bänken eller på läktaren. En sann lagspelare som säkert betydde en hel del trots allt. 20 poäng på 41 matcher i Hockeyallsvenskan var ändå riktigt fina siffror med tanke på allt. Förvånande är att så pass många INTE vill se publikfavoriten Liffiton i SHL. Personligen känns det rimligt, jag kan inte se honom räcka till på en högre nivå. Speciellt inte med spelet han visade i de få matcher han fick mot Leksand.


Vilken eller vilka forwards/centrar är du mest nöjd med?
Forwards/centrar vi var mest nöjda med 2104/2105
Frederik Storm var ensamt herre på täppan efter halva serien, då var 71 % nöjda med honom och på andra plats hittade vi då Nicklas Jadeland, med 52 % nöjda. Nu har Jadeland spurtat om Storm och herre på täppan är istället kapten Henrik Hetta. Topp fem känns helt rimligt, det är de stora favoriterna vi hittar där och samtliga med viktiga roller i laget under säsongen som gick.


Vilken eller vilka forwards/centrar är du mest missnöjd med?
Forwards/centrar vi var mest missnöjda med 2014/2105
Även här känns det rimligt att floppvärvningen Yanick Lehoux toppar missnöjeslistan. Tony Romano var ensamt majestät efter halva säsongen, hela 70 % var missnöjda med honom då och han hade verkligen en tuff säsong i Malmö. Dock, utan att gnälla och han kämpade på trots att han inte fick spelet att stämma. Så trots motgångarna tillförde han något, inte minst bra straffar.

Ja, även här kom följdfrågorna om vilka vi vill och INTE vill se med upp i SHL.
Forwards/centrar vi vill ha med upp i SHL
Här är det nära nog jackpot igen, det är Nicklas Jadeland vi väntar på sen är toppfem i hamn även här.  
Forwards/centrar vi INTE vill ha med upp i SHL
Inga förvånande namn på "bottenlistan" heller tycker jag, det finns inte någon av dessa fem jag heller vill se ta upp en plats i uppställningen kommande säsong. Så Fabian Brunnström får hålla sig utanför Malmös bås nästa säsong om vi får välja.

Vill ni gotta er i samtliga siffror hittar ni rapporten i sin fullständiga form här: https://mangebengtsson.typeform.com/report/LpXTEc/pmwj


Så var det den här sista frågan, om vi hade något drömnyförvärv. En del skrev flera, andra skrev ingen. En sammanställning av toppfem av drömvärvningar inför återkomsten ser ut så här där det blev en delad femteplats. Riktigt fina namn och bra spelare med Malmöförflutet är favoriterna kan vi utläsa.
  1. Carl Söderberg
  2. Magnus Pääjärvi
  3. Patrik Hersley
  4. Christopher Nihlstorp
  5. Robin Alvarez och Andreas Thuresson
Ännu en gång stort tack för att ni tog er tid. Ni kan räkna med någon form av undersökning inför kommande säsong också och om tiden och orken räcker till. Kommer denna undersökning genomföras även nästa säsong. Efter halva och när det är färdigspelat.

Nu väntar vi bara på att Patrik Sylvegård ska landa det första nyförvärvet till Malmö inför återkomsten i SHL. Då med Skånederby i högstaligan, det var 20 år sedan det hände sist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics