tisdag 14 april 2015

I väntan på första nyförvärvet.

Patrik Sylvegård är garanterat en man med en fulltecknad almanacka så här knappt två veckor efter avancemanget till SHL. Några nyförvärv har ännu inte presenterats, men vi kan lugnt utgå från att jobbet pågår för fullt med att försöka bygga en trupp som kan hålla Malmö kvar i SHL. Igår kom det ut att Tobias Ericsson och David Liffiton är två som inte kommer följa med laget upp en våning. Ingen av dessa är någon större skräll på minuskontot för SHL-laget Malmö Redhawks.

Ericsson hade en otroligt ruff säsong där han kastades fram och tillbaka mellan forward- och backposition, mellan isen, bänken och läktaren. Han visade dock en oerhört stor karaktär genom att ta det som det kom och aldrig ge upp. Till slut gör han en helt ok säsong med tanke på förutsättningarna men skulle antagligen må gott av att stanna i Hockeyallsvenskan och få förtroende en hel säsong på en position.

Liffiton är en stor publikfavorit genom sin inställning och sin krigarmentalitet. Men det framgick med stor tydlighet i matcherna mot Leksand, om inte förr, att hans verktygslåda för någon högre nivå är ytterst begränsad. Nu blev han skadad på slutet men de matcher han spelade fick han minimalt med istid och den han fick såg inte allt för vacker ut. Man kan om man vill vara hård säga att Johan Björk tog lika många steg framåt när motståndet hårdnade som Liffiton tog bakåt. Kanadensaren kommer säkert saknas i omklädningsrummet, i båset och på läktaren men på isen har Malmö inte råd att ha med honom upp som jag ser det. Men, för Pantern hade han kanske varit ett drömförvärv som lagpappa? Han håller bevisligen en helt ok nivå i Hockeyallsvenskan. Kan samarbetet lösa det så att Malmö kan utnyttja honom vid skador som avlastning hade det kanske funkat? Åtminstone i teorin, jag tror inte chansen att Liffiton spelar i Pantern kommande säsong är speciellt stor i realiteten. Jag tror helt enkelt att han är för dyr.

Det har även förekommit en del rykten om att det kommer ske förändringar i tränarstaben. Jag är helt för att man gör rockader eller skiftar uppgifter inom den stab man har. Men jag tror inte att man ska göra för stora förändringar. Mats Lusth sägs vara ett problem men det tror jag inte mycket på. Tycker snarare att Björn Hellkvist och Lusth kompletterar varandra riktigt bra och har tveklöst gjort ett ruskigt bra jobb under inte alltid lysande förutsättningar. Då tänker jag på skador och lån in och ut i en strid ström under säsongen. Låt dem få prova sina vingar nu och visa vad de kan i SHL också, det tycker jag att de har förtjänat.

Nu väntar vi alla med spänning på första att första nyförvärvet ska trilla in. Vem blir det och hur blir han mottagen i supporterled? Spänningen är olidlig och den som lever får se.

---

Har ni inte gjort min undersökning efter säsongen, blir jag lycklig om ni gör så. Ni hittar den här. Den kommer vara öppen några dagar till innan jag redovisar våran dom över Malmö Redhawks modell 2014/2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics