tisdag 14 april 2015

Kungen är död, länge leve kungen (eller hur man INTE sparkar en tränare).

Det hann inte gå lång tid från att jag skrev mitt förra inlägg där jag hoppades att nuvarande tränarkonstellation i någon form skulle få fortsätta, förrän Mats Lusth efter ett styrelsebeslut fick besked om att hans tid som huvudtränare i Malmö var över. Den tiden var visserligen över för några månader sedan när Björn Hellkvist tog över huvudansvaret i realiteten. Men jag trodde nog att man skulle kunna köra vidare så även kommande säsong, med Hellkvist som etta och Lusth som assisterande.

Men enligt Johan "MrMadhawk" Svensson har det förekommit stort missnöje i spelartruppen mot Lusth. Så pass stort missnöje att spelare inte velat förlänga kontrakt så länge Lusth finns kvar som tränare. Om det nu är så stort missnöje, måste man ändå ge spelarna och klubben en stor eloge på sättet man genomförde avslutningen av säsongen. Det är heller ingen tvekan om att Hellkvist solklart är den för klubben just nu viktigaste ledaren.

Men, sättet klubben väljer att sköta avpolletteringen av Lusth är så otroligt pinsam att jag vill gömma mig bakom en stor, nej en gigantisk skämskudde. Man väljer att i samma PM som man klargör att Lusth får gå, berätta att han ska få "sin" tröja hissad i Malmö Arena under kommande säsong. Att överhuvudtaget skriva det i samma PM och dessutom välja att hissa #66 är mer fel än någon nykter person bör kunna klara av. Skulle det nu vara så att man ska pensionera Lusths nummer (något man kan diskutera och som inte på något sätt är en självklarhet), ska det INTE tillkännages i samma PM där han får en fet fot i röven. OM det nu ska pensioneras något nummer ska det väl vara det han bar när han var med att ta klubben till Elitserien och vinna SM-guld? #66 kan aldrig komma på fråga, ska det vara något ska det vara #6. Gör om, gör rätt skulle jag vilja skriva men det är lite försent när man redan gått ut med detta fylle-PM offentligt.

Ska vi se det från den ljusa sidan, kan de spelare (ja, det hade varit mycket intressant att veta vilka spelare det handlar om) som varit tveksamma till att förlänga med Lusth som tränare inte längre vara tveksamma. De lär väl signa nytt senast i morgon då. Eller? Den som lever får se, jag undrar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics