onsdag 6 maj 2015

Malmös andra nyförvärv, AHL-back med hjärtåkomma.

Malmö landar ett nyförvärv som en blixt från en klarblå himmel. Det är den 31-årige backen Derek Meech som hämtas från Texas Stars i AHL. Där var han under säsongen poängmässigt bästa back med 10 mål och 25 assist på 63 matcher. Han räknas som en offensiv back som har sina största fördelar i offensiv zon. 144 NHL-matcher har han på sitt CV och 455 AHL-matcher.

Han är relativt otestad utanför Nordamerika. Han var visserligen i Europa och spelade i KHL för Dynamo Minsk 2013-14. Då blev det 23 matcher och 5 assist innan han åkte hem igen. Han har även dragits med ganska mycket minus i plus/minus-kolumnen. Två säsonger de senaste tio åren har han legat bra på plus, vilket inte behöver betyda någonting i SHL men värt att nämna. Liten varningsklocka måste jag ändå pingla i. Han får ses som något av en chansning, trots sin rutin.

Ytterligare en varningsklocka kan vara det hjärtbekymmer han diagnostiserats med, en mycket ovanlig åkomma som gör att hjärtat kan rusa utan anledning. Låter mycket likt det Mathias Tjärnqvist drabbades av mot Oskarshamn i vintras faktiskt. Ni kan läsa mer om Meech och hans hjärta här, samt även se en intervju med honom personligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics