tisdag 9 juni 2015

Malmö presenterade förväntad spets gånger två

Så kom det lite nyförvärv i en klunga så här i "sommarvärmen". Att Kim Rosdahl skulle skriva på kändes ganska givet trots allt och så blev fallet också. Ett ettårskontrakt där han kommer att slåss om speltid i Malmö, men även kan spela med både IK Pantern i Hockeyallsvenskan och i J20.

Ett så kallat spetsförvärv blev det i T.J. Galiardi. En kille som spelat ytter de senaste åren men är tänkt som center i Malmö om jag förstår det rätt. De senaste fyra säsongerna har han varit bofast i NHL, lite längre ner i näringskedjan om vi säger så. Säsongen som gick blev en smärre katastrof för honom i Winnipeg Jets. Han sattes upp på waivers 25 november men ingen nappade och han stannade hela säsongen utan att uträtta något av värde. Att han ser Malmö som en reeboot av karriären känns självklart och borde dessutom innebära att han är beredd att jobba ruskigt hårt. Som vanligt låter jag mitt omdöme bestå tills han visat vad han går för. Alla stats från hans tidigare karriär hittar ni om ni klickar på hans namn här ovan. Hans kontrakt är på ett år.

Skönaste namnet som presenterades idag var annars Andreas Thuresson som äntligen är åter i Malmö. Han lämnade Malmö efter klubbens senaste fiaskosäsong i SHL, endast 19-år gammal för att söka sig lyckan på andra sidan Atlanten. Där fick främst spela AHL-hockey, även om han fick göra 25 NHL-matcher för Nashville. Efter det äventyret har det blivit två säsonger i Brynäs och en säsong i KHL. Att Thuresson kommer passa som hand i handske med Malmös spelsystem råder det ingen tvekan om. Han är stor, tuff och kvick. Precis det som behövs för att smälta in som solvarmt smör i Björn Hellkvists Malmö. Sen får vi inte glömma att han gjorde bra med poäng i SHL senast för Brynäs och numera ses som en landslagsspelare. Utan att förta mig kan jag säga att jag har stora förväntningar på Thuresson, faktiskt större än på Galiardi. Hans kontrakt är 1+1 år.

Allt som allt kändes det som en bra dag för Malmö, för att vara sommarlov åtminstone. Kan den sista(?) spetsvärvningen ge samma känsla tror jag att laget åtminstone ska kunna vara med och störa elefanterna i vinter. Jag välkomnar T.J. till Malmö, välkomnar Andreas hem och hoppas att Kim kan vara en nagel i ögat på de etablerade och verkligen slåss om en plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics