tisdag 28 juli 2015

Dags att kravla sig ur idet

Idag är det 14 dagar till Malmö spelar sin första träningsmatch och 50 dagar till SHL brakar igång. Det har varit en härlig sommar för oss Malmösupporters, om vi bortser från det i det höstlika vädret som allt som oftast regerat atmosfären. Men bortsett från klimatet, är det få somrar som är så härliga som de när bokslutet för föregående säsong stavas eufori och seger. Säsongen som gick var väldigt mycket upp och ner men som alltid är det målet som räknas i idrottens värld, resan dit är det antagligen få som minns.

Patrik Sylvegård letar fortsatt efter den där sista pusselbiten som saknas, en spetsforward. Ska jag vara ärlig är jag överhuvudtaget inte nervös eller orolig över just den biten. Backlinjen ger mig betydligt mer huvudbry och det vill till att MÅNGA tar ett rejält kliv uppåt. Erik Andersson och Jeremias Augustin kommer helt säkert klara sina roller utmärkt, därefter finns det massor av frågetecken att räta ut. Jag är hyfsat säker på att Jens Olsson räcker till om han minskar felprocenten något från förra säsongen, förhoppningsvis kan han då dra med sig Johan Björk som trogen backpartner. Derek Meech är som alltid med oprövade nordamerikaner en liten chansning, dock en sådan som mer eller mindre måste lyckas för att inte panikåtgärder ska behövas. Steg ett är att han ska trivas i Malmö, gör han det är mycket vunnet och det saknas åtminstone inte landsmän som han kan umgås med om han skulle längta hem för mycket. Nils Andersson hoppas jag mycket på, han har precis allt för att bli en dominant offensiv back i SHL. Låt oss hoppas att säsongen som kommer blir hans stora genombrott, det hade varit guld värt. Stefan Warg bör också fixa den roll han får, huvudsaken är att han spelar enkelt så borde det fungera även i SHL.

Som synes är det ganska mycket "hoppas", "tror" och "bör" på backsidan som jag ser det. Det är väldigt sällan som alla dessa "hoppas" slår in, väldigt, väldigt sällan. Det finns sparkapital i Johan Ivarsson men är han mogen det? Nja, jag hade gärna sett betydligt högre konkurrens på backsidan än vad fallet är nu. Gärna en spetsforward, men som jag ser det kommer backsidan vara viktigare än forwardssidan kommande säsong. Jag har inga illusioner om att Malmö kommer vinna fler matcher än man förlorar, så en stor del av uppbyggnaden bör också handla om att komma till jobbet och ge allt även när det går riktigt dåligt. Annan målsättning än räddat kontrakt kan inte finnas och det bör också Malmöpubliken ställa upp på till 100% efter alla år i gruvan. Malmö kommer behöva support och för första gången på många, många år kommer man sällan vara favoriter ens på hemmaplan. Det finns "måstematcher" som man ska vinna även i år, men de är väldigt mycket färre än vad vi varit vana vid. Det är också ganska viktigt med en bra start, som nykomling. Ta lite poäng på ren glädje över SHL-platsen så att säga. Gör man det, kanske inte slutspurten behöver bli så dramatisk och ångestladdad som den annars riskerar att bli.

Om 14 dagar kommer vi få en försmak av hur det kan komma att se ut som sagt. Den sedvanliga Malmökampen mot Pantern är något jag faktiskt ser fram emot väldigt mycket. Det är två hungriga lag som båda vill visa att man passar i den nya kostymen. Om ytterligare nyförvärv är klara då återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics