fredag 28 augusti 2015

Final mot rutinerat värdlag

Tredje matchen på lika många dagar väntar Malmö om ett par timmar, för motståndet står värdlaget Köln. Tyskarna hade spelledigt i går samtidigt som Malmö haft mindre än ett dygn på sig för återhämtning. Utan att skylla på något, konstaterar jag ändå att förutsättningarna för en tredje Malmöseger i denna turnering inte är helt optimala.

Bortser vi från att Köln har fördel av sin vilodag och Malmö har nackdel av sin sena match igår, kvarstår ändå det faktum att Tyskarna har ett gravt rutinerat lag. Allra mest rutinerad får 35-årige Jason Williams vara med sina 455 NHL-matcher och sin Stanley Cup-ring. En spelare som Sylvegård försökte värva under sommaren men bommade. Men det vimlar också av Tyska landslagsspelare i laget och som grädde på moset en hel del svenskbekantingar. Inte bara svenskbekantingar utan en hel del Malmöbekantingar. Gustaf Wesslau, Dragan Umicevic och gamle lagkaptenen Fredrik Eriksson, som omskolades till back så framgångsrikt i Malmö, representerar Köln på isen.

Även i ledarstaben hittar vi en gammal lagkapten där Petri Liimatainen är assisterande tränare till ännu en gammal Mif-bekanting, Niklas Sundblad. Beröringspunkterna med Malmö är alltså många. Köln har en lite tyngre säsong bakom sig där man inte tog sig till slutspel efter två raka finalförluster dessförinnan.

Jag vet inte exakt hur Köln spelar sin ishockey, men när man tittar på laguppställningen gissar jag att man inte spelar med den överbelastning och press som Malmö vill spela. På så sätt kan det bli en intressant match där det något större och tyngre tyska laget ändå får räknas som favoriter. Inte minst på grund av att Malmö nu borde vara ganska slitna och jag är tveksam till att man orkar genomföra 60 minuter av det spel man vill spela. Matchen är en mer eller mindre ren final i turneringen. Nedsläpp klockan 16:00, stream för 89 kr finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics