lördag 29 augusti 2015

Fjärde matchen på fem dagar avslutar monsterveckan

Efter fyra matcher mot icke svenska lag är det imorgon dags för Malmö att mäta krafterna mot en kommande SHL-motståndare igen. Första försöket mot svenska mästarna Växjö gick bra, nu är det likaledes småländska HV71 som står för motståndet. Malmö har alltså bara varit ledig en dag innan det är pang på rödbetan igen, dessutom med en riktigt lång bussresa. Det är definitivt ingen överdrift om man säger att denna veckan har varit ett REJÄLT test för laget både fysiskt och mentalt.

HV71 då, ja dessbättre spelar de match idag mot Sönderjyske i CHL så de kommer väl inte heller vara helt 100% om man säger så. Annars är det givetvis en intressant motståndare som av hävd håller sig med en intressant trupp. Efter sina tre raka finaler mellan 2008-2010 har de nu blivit utslagna i fem raka kvartsfinaler och tappat lite av den glans de hade innan. Oavsett detta är de givetvis en rejäl värdemätare för en nykomling som Malmö. I HV71 finns en spelare med Malmöanknytning, Björn Melin som spelade i Mif den där fruktansvärda säsongen man första gången föll ur Elitserien som SHL hette då.

Ingen vet, antagligen inte ens Björn Hellkvist, hur Malmö kommer ställa upp i morgon. Man har givetvis önskemål om att ställa upp med bästa möjliga lag mot SHL motstånd, men det kan finnas spelare man helt enkelt inte vågar spela efter veckans tuffa program. Vi får helt enkelt se imorgon hur laget ser ut. Matchen kommer för övrigt sändas på C More, vilket känns väldigt trevligt. Faktum är att ni i detta nu (17:00) kan se motståndarna HV71 på Svt Play, vilket jag tänker göra. Uppdatering 19:28, förhoppningsvis kan Malmö bjuda bättre motstånd än Sönderjyske som fullständigt pulvriserade med 7-1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics