tisdag 11 augusti 2015

Malmö numret för stort för Pantern

IK Pantern vs IF Malmö Redhawks 0-4
Försäsongsmatch

Varmt och skönt augustiväder byttes mot en, faktiskt välbesökt, Malmö isstadion ikväll när Malmö och Pantern båda drog igång sitt matchande under försäsongen. Som vanligt kan man inte dra några stora växlar efter en match mot dessutom aningen sämre motstånd. Malmö vilade också som bekant många nyförvärv och spelade med en handfull juniorer som dessutom fick än mer istid efter att Eric Himelfarb tvingats utgå. Pantern var laget som inledde bäst och frejdigast, dock utan att sätta Pontus Sjögren eller Malmöförsvaret på allt för komplicerade lägen. Det syntes direkt att Malmö nött mycket försvarsspel i veckan som gått och man gjorde den biten riktigt bra. Det dröjde dock hela åtta minuter innan Malmö fick på sitt första skott mot Jonas Gunnarsson i Panternkassen. Men därifrån och framåt tog Malmö över mer och mer av matchbilden. Efter drygt elva minuter bryter Joey Tenute själv in och hänger den högt bakom en chanslös Gunnarsson. Fler mål faller inte under första perioden, även om Pantern har en puck i stolpen just innan pausvilan.

Även i andra perioden lyckas Pantern hålla uppe spelet hyfsat, inte minst genom två powerplay. Men sakta men säkert såg man hur det svartgula laget började krokna under Malmös höga intensitet. Speciellt de storväxta backarna i Pantern började få problem, fick de inte stopp på Malmös offensiv direkt blev de ofta nertryckta i egen zon. Detta dock utan att Malmö fick utdelning och 1-0 är ingen ledning att hålla i handen när stormen går som vi vet. Mitt i andra perioden byter Pantern målvakt och låter Viktor Andrén stå resterande del av matchen, något som garanterat var planerat sedan tidigare. Efter två perioder stod det alltså 1-0 till Malmö och skotten beskedliga 17-12.

Tredje perioden blev dock en för mycket för Malmös bidrag till Hockeyallsvenskan. Malmö fortsatte trumma på samtidigt som Pantern kom längre och längre ifrån. När 2-0 kom efter 4:40 genom Björn Svensson kändes det allmänt som spiken i kistan. Pantern gav inte upp så klart, men räckte inte riktigt till vilket antagligen inte Stephan Lundh var supernöjd med. Andrén fick verkligen bekänna färg när puckarna visslade runt huvudet på honom, samtidigt som Sjögren kunde stå och pilla naveln på andra sidan isen. Ingen blev förvånad över att ytterligare två puckar rullade in för Malmö om vi säger så. Ytterligare ett av Svensson och sista spiken av Henrik Hetta. Matchen avslutade sen med ett litet råkurr mellan Kent McDonell och fyrtornet Patrik Magnusson. McDonell kommer helt säkert betyda en hel del för laget som det såg ut idag, inte minst i båset även om han var fläckfri på isen också. Skotten i sista perioden berättar om hur det såg ut, 9-1 till Malmö. En skön start på försäsongen inför fina 2294 betalande åskådare, ca dubbelt så många som vid mötet förra säsongen.

En uppgiven Viktor Andrén efter 4-0.
Erik Andersson, Henrik Hetta, Frederik Storm och Joey Tenute firar.

Ska inte orda speciellt mycket om matchen, det var ändå mot ett lag man givetvis ska slå. Skönt att Sjögren fick kliva in och hålla en nolla och skönt att Tenute fick hänga en direkt efter den långa frånvaron. Annars tyckte jag att Stefan Warg såg riktigt bra ut ikväll. Han såg rappare och mer bestämd ut på isen och var dessutom riktigt sur och grinig stundtals, precis som vi vill se Warg. Nils Andersson bör nog minimera misstagen mer än i kväll, lite väl snål med pucken ett par gånger men som sagt. Det är bara den första matchen för säsongen och allt kan inte klicka direkt.

Det blev bara ett powerplay för Malmö och det spelade man som brukligt vid denna tidpunkt utan några speciella formationer, man rullade på som vanligt. Tre boxplay genomfördes i det närmaste fläckfritt. Så roligt att det är igång, ska bli mycket spännande att se hur pass man står sig mot de regerande mästarna på torsdag. Då misstänker jag att de flesta av de vilande nyförvärven kommer att få presentera sig på isen också. Idag sammanfattar jag det hela som en bra start, nu är det bara att öka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics