måndag 3 augusti 2015

Ispremiären avklarad, full fart mot första matchen!

Det var ett komplett Malmö Redhawks som idag på förmiddagen skrinnade in i den iskalla träningshallen intill Malmö arena. Givetvis den dagen sommaren bestämde sig för att göra en plötslig offensiv igen. Temperaturskillnaden var i det närmaste grotesk.

Alla nyförvärv fanns med på isen. Även om det var oerhört svårt att hålla koll på vem som var vem i alla övningar, på grund av total avsaknad av namn eller nummer på hjälmar eller tröjor, var det åtminstone ingen som stack ut på något negativt sätt. Alla trampade på och det var ett bra tempo i de flesta övningar.

Andreas Thuresson, tillbaka i Malmö igen.

Björn Hellkvist pratade engelska en hel del, om det är något han kommer fortsätta med eller bara för att alla med det modermålet skulle känna sig mer välkomna låter jag vara osagt. Redan idag gick han in och avbröt övningar om han inte var nöjd med utförandet. Överlag tyckte jag dock att han såg nöjd och glad ut allt som oftast. Hörde en intervju på Mr.Madhawk och tydligen hade många tester förra veckan varit mycket bra, saker som gör Björn till en teddyvariant så klart.

Björn Helkvist samlar laget för genomgång.

Malmös samtliga tre målvakter fanns på plats, där Jonas Gunnarsson tydligt var utanför laget och hans plats kommer ju som bekant vara hos IK Pantern i vinter. Känns ändå bra att ha tre målvakter på kontrakt och att rangordningen är tydligt redan från start. Jag tror faktiskt att Pontus Sjögren kommer må riktigt bra av att vara tvåa, helt säker på att han kommer göra precis allt i sin makt för att åtminstone flåsa Oscar Alsenfelt rejält i nacken. Givetvis kommer det göra att Oscar inte heller kan slappna av och tro att det är lugna gatan. Men visst kommer målvaktsposten vara oerhört viktig i vinter.

Jesper Mattsson i samspråk med Pontus Sjögren.

Annars var det inte mycket att hurra för egentligen, om vi bortser från att faktiskt få se spelarna på isen och inse att väldigt snart är det dags igen. Förvisso fanns det en del roliga saker att se idag. Som att Joey Tenute var tillbaka och körde för fullt. ÄNNU roligare var att se den ensamma spelaren i team gul, Björn Karlsson, vara med och köra hela träningen. Han gick till och med i närkamp med Nicklas Jadeland, även om det inte var blodigt hårt. Han står utan kontrakt, men i den bästa av världar kan han spela på allvar igen och kanske komma igång hos Pantern? I den ALLRA bästa av världar kan han vad det lider kanske konkurrera om en plats i Malmö igen? Det hade han varit väl värd!

Det var också kul att se förvandlingen som sker hos Andreas Thuresson. Så fort han beträdde isytan gick han från glad och lugn till sur och grinig, precis som vi vill att han ska vara. Han kommer garanterat vara en böld i ändalykten på våra motståndare i vinter. 

Björnarna stannade kvar lite längre på isen, Karlsson skjuter och Svensson styr.

Desto roligare ska det bli redan nästa tisdag då vi kommer få se laget i match, även det är väldigt tidigt så klart men vi kanske kan få några föraningar om en del saker och ting åtminstone. Hur pass mycket kommer de nya ha smält in i systemet på en vecka? Hur kommer transatlanterna hantera den större isytan? Dessutom blev det klart idag att Anton Blomqvist är tillbaka i Malmö igen, denna gång för att representera IK Pantern. Det finns all anledning att bege sig till Malmö isstadion på tisdag alltså.

Har Björn Hellkvist redan funderat ut hur han tänker ställa upp mot Pantern?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics