torsdag 13 augusti 2015

Malmö nollade även de svenska mästarna

IF Malmö Redhawks vs Växjö Lakers HC 3-0
Försäsongsmatch

Malmö stod för en riktigt fin insats mot de svenska mästarna. Visst är det försäsong och visst var det Växjös första match men krigarinsatsen kan ingen ta ifrån hemmalaget. Första perioden syntes det att Växjö var ringrostiga. Malmö ägde perioden ganska bra och hade också en rättvis ledning efter ett snyggt skott från blå signerat Jens Olsson. Malmö vann också skotten med 10-6.

Det blev en betydligt tuffare resa under resterande 40 minuter för Malmö, utan att man för den delen var på något sätt underlägsna. Man dödade bland annat ett 2+2 boxplay efter att Johan Björk orsakat blodvite med en hög klubba. Malmö hade också en rad fina lägen, bland annat ett där duktige Christoffer Nilstorp fick visa varför han är landslagsspelare. Andra perioden slutade dock mållös och Växjö vann skotten med 12-8, mycket tack vare det där långa powerplayspelet.

Andreas Thuresson säsongsdebuterade och fick göra 3-0 i tom bur.

Det skulle dröja ända till 11:48 in i tredje perioden innan Malmö genom bra tryck kunde utöka till 2-0. Henrik Hetta slet och fick pucken till Nils Anderson som lossade kanonen, på kontoret stod Björn Svensson och styrde in pucken som vanligt. Faktum är att det hängde ett bortamål i luften innan målet föll. Malmö försvarade sig fint men det var stundtals lite väl hett framför Oscar Alsenfelt. Växjö chansade med att plocka målvakten på slutet vilket resulterade i att säsongsdebuterande Andreas Thuresson kunde lägga pucken i tom bur till den 1740 personer starka publikens stora glädje. Eller i ärlighetens namn fanns där även en liten Växjöklack, så kanske inte precis alla närvarande tyckte att det var SÅ kul.

Två utropstecken ikväll, Johan Ivarsson och Oscar Alsenfelt.

3-0 kanske inte berättade hela sanningen om matchen, men jag tycker att Malmö krigade bättre och intensivare än Växjö. Den tilltänkta förstakedjan visade goda intentioner, även om det var matchdebut även för dem. Annars är det svårt att inte imponeras av Magnus Häggström som var en pina för motståndet matchen igenom. Kim Rosdahl körde på duktigt och visade att han absolut inte kommer vika ner sig utan vara med och pressa de äldre lagkamraterna om speltid. Störst utropstecken måste man ändå säga var Johan Ivarsson som verkar växa för varje timme. Fortsätter han så kommer det bli svårt att hålla honom utanför laget, vilket gör att backsidan känns betydligt starkare.

Växjö var nära att pilla in en puck mot slutet, Alsenfelt klarade med tur och skicklighet.

Men, men. Försäsong är försäsong som sagt och allt vi egentligen kan säga är att man hittills varit i det närmaste fläckfria defensivt. 0 insläppta mål på 120 minuter ishockey är alltid värt att hyllas, försäsong eller ej. Värt att nämna också är att Stefan Warg, Christoffer Forsberg och Jens Jakobs stod utanför laget idag. Eric Himelfarb klev av även idag precis som mot Pantern, om det beror på känning eller något annat låter jag vara osagt. Nu är försäsongen igång på allvar, nu ska det bara bli bättre för varje match som går är tanken. Frågan nu är hur länge Malmös nolla kommer hålla? Nästa stopp Hamburg om en vecka, en match som spelas i Trelleborg av alla ställen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics