torsdag 20 augusti 2015

Malmö överkört av Hamburg

IF Malmö Redhawks vs Hamburg Freezers 3-7
Försäsongsmatch

Som nämnt tidigare skulle Malmö ställa upp med en del inlånat och J20 ikväll. Om det var enligt plan att spela med hela 7 reserver låter jag vara osagt, men så blev det. En hel femma från Pantern var med. Kristoffer Wikner, Fredrik Händemark, Erik Nyström, Patrik Magnusson och Anton Blomqvist. Dessutom ett backpar direkt från J20 i Carl-Johan Lerby och Jesper Mångs. Som jag ser det måste denna match helt enkelt ha använts som någon form av test av dessa spelare, hur de klarar sig mot bra motstånd. Som jag kan se kom Hamburg med ordinarie eller nästintill ordinarie lag, så det hade givetvis varit en rejäl prövning även med ordinarie lag.

Ett test som helt uppenbart inte slog speciellt väl ut får man säga utan att överdriva. Jag tror inte att någon blev förvånad över att Magnusson inte alls skulle räcka till, det gjorde han inte mot Malmö för drygt en vecka sedan och inte med Malmö ikväll heller alltså. Däremot verkade Blomqvist enligt rapport hålla en hygglig nivå och som väntat utrustad med rätt inställning. Jag skulle tro att tränarna i Blomman fick se vad man ville, han skulle mycket väl kunna komma in och avlasta vid skador under säsongen. Med begränsad istid och rätt inställning borde det gå. Dessvärre verkar det inte alls som att Lerby och Mångs räckte till, tråkigt men kanske inte oväntat trots allt.

Tråkigt nog verkar det inte heller som att Malmö spelade med den intensitet vi vant oss vid och som man måste göra. Precis som i de båda föregående matcherna kan man så klart inte dra några stora växlar av detta, speciellt inte med ett så pass reservbetonat lag. Men nog tycker jag att man ska spela med den intensitet man ska göra, oavsett vilka som får ställa upp på isen. Det funkar inte att såsa, det gäller att skaffa sig goda vanor och det har jag svårt att se denna matchen hjälpa till med.

Släppa in mål i boxplay och spela fram motståndare håller aldrig och det ska man inte pyssla med nu heller tycker jag. Flera av Hamburgs mål kommer i helt rena lägen som man inte ska bjuda på. Vi kan konstatera att insläppta mål per match rusade upp från 0,0 till 2,33 och att Pontus Sjögren fick öva på att plocka puckar ur kassen så att det räcker och blir över. Något positivt ska man väl säga ändå efter en utskåpning som denna? Malmö drar inte på sig speciellt mycket utvisningar, man gör 2 av 3 mål i powerplay och vinner faktiskt skotten samt sista perioden.

Oavsett vad tränarna hade för plan med kvällens match, kan jag utan att ha hört några kommentarer ännu gissa att man inte fick de svar man hade hoppats på. De spelare man hade hoppats skulle ta chansen gjorde det antagligen inte alls, möjligen bortsett från Blomqvist då. Nej, man får se detta som ett experiment som antagligen delvis blev framtvingat på grund av sjukdom och småskador. Man gick all in och föll som en klockad elefant. Förhoppningsvis kan man ställa upp med åtminstone mer ordinarie lag fram över och inte med 7 reserver. Nästa stopp på försäsongen är Köln kommande vecka, med tre matcher på tre dagar. Vi får väl gissa att man tar med sig några backuper även dit med tanke på spelschemat, men vilka får åka? Kvällen lär inte gett speciellt många utropstecken att välja och vraka från.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics