onsdag 26 augusti 2015

Malmö tillbaka på banan efter fiaskot mot Hamburg

IF Malmö Redhawks vs HC Lugano 2-0
Försäsongsmatch

Malmö kom ut i eftermiddagens försäsongsmatch på ett helt annat sätt än i den mot Hamburg, då man förvisso spelade med massor av inlånat "testfolk". Första minuterna såg Lugano faktiskt lite chockade ut över Malmös höga intensitet och trycket de utsattes för hela tiden och överallt. Men efter ca fyra minuters spel hade Schweizarna vant sig någorlunda vid spelet och började själva bjuda på lite godis då och då. Malmö fick lite mer respekt för motståndet men gav ändå bort några kontringar. Vid en 1-2 situation gjorde T.J. Galiardi ett lysande jobb som siste man och det blev aldrig ens en chans. Malmö hade också en ruskigt fin vändning där Kent McDonell hade rent läge framför mål efter snygg framspelning av Nils Andersson, tyvärr kom inte McDonell åt returen som i så fall gett öppet mål. Efter knappt tretton minuter åkte Lugano på en utvisning i offensiv zon, något som Malmö utnyttjade. Nils spelade ännu en gång fram, denna gång till Björn Svensson som helt ostört fick glida fram och sikta i vad det kändes som en oändlighet på vänsterkanten. Dåligt boxplay av Lugano och 1-0 till Malmö. Med två minuter kvar av perioden blev det lite hönsgård i Malmös defensiv och Oscar Alsenfelt fick svettas lite vid några lägen under en minut. Med en sekund kvar av perioden drog Lugano på sig sin andra tvåa och därmed fick Malmö inleda andra perioden med powerplay.

Malmö inledde alltså i powerplay och det blev lite som det brukar, inte mycket att skryta om. Tvärt om faktiskt. Här bröts dessutom streamen och jag kan därför inte uttala mig om hur sista minuten i detta powerplay såg ut. Efter drygt tre minuter drar Malmö på sig en utvisning, men slipper spela boxplay. Jag tror att Lugano blev bortplockade två gånger vid tekningen och det blev därmed spel fyra mot fyra istället i två minuter. Lugano höjde sig samtidigt som Malmö kändes aningen lojare. Dock spelade Malmö med skärpt och gedigen defensiv nästintill hela tiden. Nytt powerplay för Malmö efter knappt sju minuter, det blev ett ruskigt blekt sådant. Man hade en fin chans att skapa i något som liknade en kontring, men en pass för mycket tog bort den chansen helt. Svenskarna Fredrik Pettersson och Linus Klasen i Davos hade lite lekstuga i offensiv zon efter drygt tio minuter, men Alsenfelt stod pall. Direkt efter vinner Malmö tekningen i egen zon genom Eric Himelfarb, Jens Olsson får pucken och lägger över till Svensson som passar fram till Olsson igen. Med hög fart knäpper han upp 2-0 och det var ett riktigt snyggt ishockeymål. Efter knappt tretton minuter är det dags för boxplay igen och man spelar ett bra och stabilt sådant ännu en gång. Det blev ytterligare ett boxplay lite senare efter rejäl hönsgård framför Alsenfelt men även denna gång reder man ut det och Lugano drar dessutom på sig en tvåa. En något sämre andra period av Malmö samtidigt som Lugano lyfte sig något. Jämnare och med aningen lägre tempo, något som klart gynnade Schweizarna.

På grund av nätstrul där jag befann mig missade jag de inledande två minuterna av sista perioden och kom in just när Malmö drog på sig en utvisning, igen. Ännu en gång spelar Malmö ett gediget och koncentrerat boxplay, ett tema för matchen helt klart. Matchen hade vid det läget bedarrat betänkligt och det är framför allt Lugano som inte alls införlivar de förväntningar jag åtminstone hade på dem. Jag hade någonstans trott att de skulle bli en rejäl nöt för Malmö, de borde vara det. Men deras spel som lag var ganska blekt, stundtals mycket blekt. Domaren gjorde ett sista ryck för att hjälpa dem när han blundade för en solklar utvisning för att i momentet efter ta en tvåa på Malmö, men ännu en gång är det ett fint boxplay som jobbar undan tiden. Johan Björk som nog många var tveksamma till vid avancemanget har här på försäsongen visat upp ett stort spel, för den typen av spelare han är. Han drog bland annat upp en kontring och åkte ifrån sin spelare förvånansvärt enkelt. De farliga chanser som Lugano trots allt skaffar sig är mer eller mindre bjudningar av Malmö efter småplottrigt spel. Svensson är ytterst nära att göra 3-0 efter att ha frispelats snyggt av Peter Mueller men missar dragningen som hade gett öppet mål. Avdelningen onödiga utvisningar står sedan denne Mueller för när han via en eftersläng åker ut. I detta boxplay slänger sig Björk hänsynslöst och täcker skott. Lite svårt att se vart pucken tog men det såg ut som baksidan av låret. Han går ner direkt och haltar så småningom ut med assistans, förhoppningsvis gick inget sönder på honom. Lugano drar på sig en tvåa i sitt powerplay och matchen är över mer än i praktiken. En gedigen insats av Malmö i stort sett, inte utan skönhetsfläckar så klart men att hålla nollan är alltid bra. Som sagt, Lugano stod för den besvikelse jag kan känna idag.

Ny match i morgon, då mot en annan nykomling. Lagnau som efter två säsonger i mörkret är tillbaka i NLA nere i Schweiz.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics