torsdag 27 augusti 2015

Malmö tog en ny seger i en halvdan match

IF Malmö Redhawks vs SCL Tigers 5-3
Försäsongsmatch

En match gör ingen turnering och det var något som Malmö med största tydlighet visade under första perioden i nykomlingsmötet med Langnau. Första bytet blev en formidabel katastrof där en Langnauspelare får åka helt ostört rakt in mot mål från vänsterkanten och väl där möter han inget motstånd från Pontus Sjögren heller. 0-1 direkt och det var bara början faktiskt, hela första perioden blev en orgie i uppvisning hur Malmö absolut inte skall spela. När Björn Hellkvist tog timeout efter ungefär tio minuter hade Langnau hunnit med att ha några fina chanser i Malmös powerplay! Fler blev det dessutom. Det går inte heller att skylla på match igår, eftersom detsamma gällde Langnau. De hade dessutom kortare återhämtningstid än Malmö. I slutet av perioden drar Malmö på sig ett par utvisningar som ger Langnau 5/3 i några sekunder och det är egentligen först i detta boxplay vi kan se lite antydan till acceptabelt spel. Något som också tvingar Langnau att dra på sig utvisning efter hårt jobb av Henrik Hetta, i offensiv zon. Peter Mueller får här en gratischans efter felpassning från Langnauförsvaret, men i vändningen där efter drar han på sig en onödig tvåa. Nej, första perioden var verkligen något få om någon i Malmölägret var nöjda med.

Malmö får alltså inleda med boxplay och gör det med den äran, skulle man våga hoppas på en rejäl kvalitetshöjning? Ja firma Niklas Jadeland och Magnus Häggström skapar åtminstone ett riktigt fint läge strax efter att Malmö blivit fullt lag, men det är fortsatt ganska slarvigt och man ger upp pucken för lätt. Men helt logiskt är det Jadeland och Häggström som finns på isen när kvitteringen kommer. Häggström går hem och passar Nils Andersson som tar några skär framåt och hittar en framstormande Jens Jakobs. Ensam med målvakten kvitterar han nästan lite retfullt enkelt. Ett snyggt hockeymål väl värt att se många gånger. En stund senare är det ännu en gång Jadeland & co som är inne, denna gång tvingar Jadeland fram ett powerplay när Langnauförsvaret inte hinner med honom. Ett powerplay som i mångt och mycket liknar kattpiss, men lika fullt tar Malmö ledningen. Joey Tenute får lite utrymme på sitt kontor och skjuter ett skott som Hetta styr in. Man kan konstatera att gällande powerplay finns det massor att jobba med även om Andreas Thuresson hade ett fint avslut just innan målet också. Dessvärre får inte Malmö gå länge på målet innan man drar på sig en ny tvåa. Här spelar man bra, tills Jeremias Augustin drar en puck out helt ostörd. Inte alls bra, men vi får väl säga att det är räntan för hans mittzonsmål mot Leksand. Just boxplay verkar vara Malmös stora grej just nu, man spelar mycket bra i den spelformen fortsatt och håller tätt. Kvitteringen kommer dock strax efter, Langnau vänder och vänsterforward passar in i mitten och direktskott kommer. Rakt i mål och ingripandet kändes inte helt klockrent av Sjögren. Malmö har svårt att riktigt lyfta och Björn Svensson drar på sig en onödig/olycklig tvåa i offensiv zon. Även om Malmö som sagt är bra i boxplay, kan man inte hålla på att spela så mycket som man gör nu. Närmast denna gång ett direktskott i slottet som Sjögren parerar. En bättre period än första av Malmö, men inte riktigt i nivån man vill se.

Tredje perioden börjar med att Langnau  drar på sig en tvåa för fördröjning av spelet, innan matchen kommit igång. Efter 27 sekunder blir det en ny tvåa när en Langnauspelare trippar Hetta. 5/3 ska ju resultera och långt om länge gör det så också när Jens Olsson lossar från blå, snygg skymning framför mål av Kent McDonell. Just efter att Langnau blivit fulltaliga går Kim Rosdahl in via kanten och gör retfullt enkelt 4-2, hans första mål i A-laget. Målet inte helt olikt Langnaus 1-0 om än på andra kanten. Efter lite drygt fyra minuter hade Svensson fri gata men skjuter mitt på målvakten, tvåmålsledningen hade här gett Malmö energi samtidigt som Langnau började hänga lite med huvudena. De drar också på sig en ny tvåa, denna gång spelar Malmö faktiskt riktigt bra powerplay i nästan en minut innan det kollapsade. Strax efter att Langnau blir fulltaliga går det ändå som förra gången, Malmö vänder Svensson skjuter och Erik Andersson kan slå in returen till 5-2. Efter knappt nio minuter kommer Thuresson fri och bombar ett slagskott, rakt på målvakten. Borde han kunnat göra något mer av kan jag tycka. Malmös, vad det kändes som, trehundrade boxplay kom efter drygt tio minuter. Inte nog med det, Häggström drar på sig en till direkt och gav Langnau onödigt mycket handicap. Malmö spelar bra boxplay som vanligt, men drar på sig ännu en tvåa. Man överlevde 3/5 med den äran och utan allt för mycket problem. I spelet 4/5 därefter har Christoffer Forsberg ett friläge men träffar även han målvakten innan det är dags för 3/5 igen när Olsson åker. Med så otroligt mycket boxplay ringer det förr eller senare och 5-3 kommer med bara några sekunder kvar av underläget. Inget att säga om det faktiskt, förutom att man ska hålla sig på isen istället för att sitta och mysa i pausbåset givetvis. Langnau hade inte mer att ge och försökte inte ens med att dra målvakten på slutet för övrigt.

Roligast ikväll var, förutom självklarheter som att se Jadeland och Häggström i aktion, så klart att Rosdahl gjorde sitt första mål och i övrigt inte är blyg av sig. Även Johan Ivarsson fortsätter att visa framfötterna och jag hoppas att han får chansen att spela något i SHL åtminstone, han gör sig förtjänt av det. Smolk i kväll? Tja, matchen i sig var inte väl genomförd egentligen. Det saknades en hel del för att man ska vara lika nöjd som efter segern mot Lugano. Dessutom tycker jag att Mueller känns seg, det oroar mig en del faktiskt. Jag skulle så klart även vilja se att man kommer igång med powerplay men det lär inte hända denna veckan misstänker jag. Nå, det är inte lönt att dra några större växlar av detta. Träningsmatch är träningsmatch och inga poäng som helst är bärgade. Däremot är det klart att Malmö imorgon spelar final mot hemmalaget Köln. Klockan 16:00 släpps pucken och det är mot det klart tyngst meriterade laget i denna turnering, men mer om det imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics