söndag 30 augusti 2015

Monsterveckan kröntes med en seger

HV71 vs IF Malmö Redhawks 1-4
Försäsongsmatch

Malmö ställdes alltså mot HV71 i eftermiddag efter sin Tysklandsturné. HV71 kom från en storseger i CHL mot brittiskt danskt motstånd igår och saknade en del namnkunnigt folk, liksom Malmö gjorde. Malmö inledde matchen mycket friskt och hade inga som helst problem att hävda sig mot smålänningarna. Lagen bytte en del halvchanser där Malmö ändå stod för de flesta och bästa. När Malmö gör 1-0 var det Andreas Thuresson som smäller in den i en spelvändning, bra passning från Eric Himelfarb. Ett mål jag är säker på att Erik Ersberg tar i 9 fall av 10 och inte var nöjd med. Ganska omgående efter målet blir Malmö satta under rejäl press och drar på sig en tvåa. Malmö fixar boxplay, som vanligt denna försäsong, men HV71 hade en rejäl dubbelchans där Oscar Alsenfelt får komma upp stort. Nytt rejält avslut av hemmalaget en stund efter att Malmö blivit fulltaliga, men ännu en gång var Alsenfelt där. Malmö fick sin första chans i powerplay efter drygt tretton minuter, aningen billigt. Man fick inte till något uppställt powerplay, eller hann inte kanske är mer korrekt. Frederik Storm gör nämligen 2-0 när Ersberg var tveksam på en puck som Joey Tenute kastade på mål. Efter drygt sjutton minuter får Malmö chansen igen i powerplay. Denna gång blev det lite mer uppställt powerplay än första gången och 3-0 kommer direkt efter tekning när Henrik Hetta går på mål och slår in sin egen retur. Ännu ett tveksamt ingripande av Ersberg måste man säga. Knappt nitton minuter in blev Peter Mueller nerdragen i fritt läge och Malmös tredje powerplay var ett faktum. Ingen utdelning innan hesa Fredrik ljöd dock. 3-0 beskrev inte direkt första perioden, men Malmö hade dock en rättvis ledning. Alsenfelt överglänste Ersberg med råge.

Andra perioden inleddes alltså med powerplay och några fina chanser vaskas fram, men Ersberg får till slut göra några fina ingripanden. HV71 är så klart desperata och kastar det mesta på mål för att få till en reducering, Malmö spelade dock med bra självförtroende och gör det svårt för hemmalaget. Spelkvalitén sjönk en del en bit in i andra och HV71 tog en chans att väcka laget när Nicklas Jadeland åker mot Ersberg och det blir lite myspys ute på isen. Något som resulterar i fortsatt spel 5/5 när domarna diskuterat färdigt och delat ut tvåorna, hemmalaget var INTE nöjda med det. Istället drog HV71 på sig en ny tvåa efter slarv då de tvingas fälla Hetta, vid denna tidpunkt i matchen var det inte mycket som stämde för smålänningarna. Lite som Malmös powerplay som följde, inte mycket att skriva hem om. HV71 bytte in Fredrik Pettersson-Wentzel i mål efter drygt tio minuter, ett planerat byte. Han fick hålla sin nolla i knappt fyra minuter innan Jadeland enkelt kan hängde 4-0 efter bedrövligt försvarsarbete av hemmalaget, strax efter var det oerhört nära 5-0 men en studsande puck räddar HV71. Hemmalaget hade en riktigt fin chans när man glömmer bort Mattias Tedenby helt ren framför Alsenfelt, som är tät. Nytt powerplay för Malmö just innan slutet där man hade några fina chanser, men finast chans hade Simon Önerud som fick ett friläge men ännu en gång fanns Alsenfelt där. Jere Karalahti hade en puck i stolpen just innan perioden var över,  4-0 efter två perioder var inte alls orättvist och ledningen var helt i sin ordning

HV71 var naturligtvis tvungna att börja chansa rejält för att få in en snabb reducering och det fick man också efter en spelvändning. Tedenby bröt in och lyfte lättupp en backhand i krysset, innan det ens gått en minut. Givetvis god medicin för hemmalaget samtidigt som Malmö såg lite skärrade ut i något byte. Det gav powerplay för HV71 efter att Johan Björk åkt på en fasthållning av målskytten Tedenby. Boxplay är som vi vet Malmös adelsmärke denna försäsong och den bästa chansen hemmalaget fick var faktiskt via en spelvändning efter hög Malmöpress. Strax efter Malmö blivit fulltaliga hade man en ruskig chans genom Johan Ivarsson som sköt just utanför krysset. Mer powerplay för hemmalaget när Hetta åkte på en felaktig utvisning för tripping, hans klubba var inte i närheten av benen på hemmaspelaren. I detta powerplay hade hemmalaget en styrning via Alsenfelt i virket, men inget mer. Istället lyckades man dra på sig en utvisning, vilket Malmö så klart tackade för å det ödmjukaste. Malmö fick inte till något uppställt spel, men hemmalaget tvingas stoppa Storm med en slashing och längre powerplay blev det. Bättre press av Malmö i andra delen men hemmalaget slapp ytterligare påhälsning i nätet. Roligast i matchen, förutom Malmömålen, var annars när Teemu Laine håller på med lite pajaserier mot domarna och åker på matchstraff. Oerhört underhållande tyckte jag, inte minst eftersom det var Magnus Häggström som fick finländaren att flippa. Malmö lägger inte ner någon stor energi i powerplay utan kontrollerar situationen och väntar in segern som varit klar sedan en längre tid.

Som vanligt är det roligt att se en seger, men det är bara en träningsmatch och inte värd några poäng. Malmö var inte riktigt lika intensiva som man vill se, vilket förklaras av fjärde matchen på fem dagar. Jag är helt säker på att HV71 kommer vara betydligt bättre i serien, å andra sidan hoppas jag att Malmö också kan ha högre intensitet. Rättvis seger och därmed ett bra facit om tre segrar och en förlust under monsterveckan. Nästa match på onsdag mot Karlskrona, intressant igen så klart i detta nykomlingsmöte som är försäsongens näst sista match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics