torsdag 27 augusti 2015

SCL Tigers aka Langnau nästa motståndare

Satte mig ner för att titta på vad vi kan förvänta oss från Malmös andra motståndare nere i Köln. Laguppställningen, som ni som alltid hittar på utmärkta Eliteprospects, innehåller inte alls många namn som i sig inger respekt på förhand. Något som inte alls behöver innebära något som helst när lagen väl skrinnar ut på isen så klart. Den största "stjärnan" får sägas vara backen Ville Koistinen med några NHL-säsonger och VM med Finland på sitt CV.

Liksom Malmö är Langnau nykomlingar i sitt lands högstaliga. Malmö fick vänta åtta långa år på att ta sig tillbaka upp, Langnau har tillbringat de två senaste säsongerna i NLB. De gick in i miniturneringen mot hemmalaget Köln igår och fick se sig besegrade med 2-4 där sista målet kom i tom kasse. Köln kom emellertid inte igång förrän i tredje perioden och Langnau hade ledning med 1-0 efter 40 minuters spel. Ledningsmålet inslaget av det svenska inslaget i deras trupp, Anton Gustafsson. Denne Anton är kanske relativt okänd för den stora massan i Sverige. Han har en match med Frölunda i SHL på sin meritlista samt 100 matcher i Hockeyallsvenskan med Bofors, Borås och Asplöven. Äventyret i Norrbotten kom som ett avbrott 2012-13 mitt i en karriär för Langnau där han nu kommer göra sin femte säsong.

Hur Malmö kommer ställa upp är ännu okänt, men troligtvis kommer Pontus Sjögren få sin match ikväll. Klockan 20:00 släpps pucken och stream går att köpa för 89 kr här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics