onsdag 12 augusti 2015

Sista pusselbiten på plats, möjligen på is mot Växjö

Efter "mjukstarten" mot Pantern igår är det dags för Malmö att börja mäta sig mot mer namnkunniga och betydligt mycket skickligare lag. Imorgon är det alltså de regerande svenska mästarna som kommer till isstadion för att visa Malmö vad som väntar i SHL. Sam Hallams mannar som faktiskt fick smisk av Malmö under förra försäsongen med 3-2. Till skillnad mot i fjol är det nu ett mästarlag som säkert vill visa nykomlingen från Malmö att dansen på rosor är över. 

Malmöpubliken kommer med största sannolikhet få se T.J. Galiardi, Derek Meech, Andreas Thuresson, Jens Olsson och Oscar Alsenfelt på isen imorgon. Vilka som får vila istället visar sig, men en inte allt för vågad gissning är att fler av de juniorer som var med igår inte är med imorgon. Jag har inga större krav på något av lagen så här tidigt, men har en viss förhoppning om att det kan bli lite revirpinkande inför allvaret i SHL.

En annan förhoppning jag har är att dagens nyförvärv, Peter Mueller, kan spela lite redan i morgon. Ett på pappret rejält spetsförvärv som snittat strax över ett halvt poäng per match i NHL och dessutom spelat de två senaste säsongerna i Europa. Visserligen var säsongen som gick ingen höjdare, men det var det inte över huvud taget för Kloten. Mueller får ses som killen som fick platsen vilken var vigd åt Magnus Pääjärvi. Med lite flyt kan han bli en betydligt mer betydelsefull spelare än vad Pääjärvi blivit, även om jag naturligtvis fortfarande vill se honom också i Malmö.

Matchstart klockan 19:00 på isstadion precis som igår. Precis som igår kostar det 100 kr (50 kr upp till 13 år och säsongskortsägare går in gratis) vilket man betalar i dörren, kontant. Kan man hoppas på samma fina uppslutning som igår trots att bara ett Malmölag finns på isen? Det är ändå Sveriges just nu bästa ishockeylag som kommer på besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics