måndag 10 augusti 2015

Stadsderby inleder spelsäsongen för Malmö

Imorgon släpps pucken för första gången under säsongen 2015/2016, åtminstone för Malmö. Den nu mera traditionella stadskampen mot IK Pantern väntar. Två lag som kliver in i säsongen med höjd seriestatus som bekant. HockeyAllsvenskan mot Division 1 har förvandlats till SHL mot HockeyAllsvenskan. Det kommer givetvis inte kunna dras några speciellt stora slutsatser efter morgondagens match, men vissa detaljer kan man så klart spana efter.

Till att börja med kommer de av oss som är nyfikna på TJ Galiardi, Andreas Thuresson, Derek Meech bli besvikna, samtliga står över matchen tillsammans med Jens Olsson. Det är mer regel än undantag att laget från en våning upp sparar flera spelare i match mot motstånd från lägre division och så även Malmö som synes. Jag blir mycket förvånad om inte samtliga är med, så vida vi inte har skador på någon, mot Växjö senare i veckan. Detta innebär att spelare längre ner i näringskedjan kommer få kliva upp och ta ansvar i morgon, vilket så klart är bra. Alla ska med på tåget och ingen ska gömma sig i skuggan bakom "större namn".

Dags för Hellkvist att greppa rodret under match, hur ställer han upp laget?

Vi kommer garanterat få stifta bekantskap med några juniorer i morgon alltså och gissningsvis kommer Pontus Sjögren vakta kassen. Oavsett vilka som får äran att representera Malmö i morgon vill jag se att alla gör vad man kan för att vinna matchen. Finns ingen anledning att tumma på dem viljan och inställningen bara för att det är säsongens första match. Jag vill se att man har spelsystemet i ryggmärgen och bara kör. Åtminstone så mycket man kan köra i säsongens första match över 60 minuter.

Det absolut roligaste är ändå att få se en match med Malmö igen. 131 dagar efter succén uppe i Leksand är det äntligen dags igen. Samtidigt påbörjas det viktiga jobbet med att behålla SHL-statusen, vilket är den enda rimliga målsättningen för säsongen i min värld. Samtidigt inleds IK Panterns kamp för att behålla sin status som Hockeyallsvensk förening. I Panterns finns det som vanligt drösvis med Malmöbekantingar, vilket inte gör matchen mindre intressant så klart.

19:00 släpps pucken imorgon, på gamla Isstadion. Biljetter säljs från 17:00 på plats, 100 kr för vuxna och 50 kr för ungdom (6-15 år). Kontant betalning gäller. Möjlighet till förköp finns ikväll på IK Panterns kansli mellan 17:00-19:00. Förhoppningsvis blir det en ganska välbesökt tillställning i morgon mellan två lag som vill vinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics