fredag 25 september 2015

Dags att ta sig an de svenska mästarna

Efter gårdagens inkämpade poäng mot Frölunda är det imorgon dags att ta sig an Växjö Lakers, regerande svenska mästare som haft en mycket tuff inledning av årets SHL. Tre omgångar, noll segrar och noll poäng. Endast fem gjorda mål och elva insläppta, precis som Malmö som däremot gjort lika många också. Det är vår vän Cristopher Nihlstorp som stått samtliga matcher och inte uppnått några speciellt imponerande siffror, 86,49% och 3,38 insläppta per match, ännu så länge. Men vi vet vad han kan och det är tveklöst en mycket bra målvakt. Framåt har det gått ruskigt tungt och det är i princip bara Richard Gynge som levererat offensivt. Sparkapitalet är dock rejält så klart och vi kan vara helt säkra att man imorgon kommer gå in med tyngd och desperation för att spräcka sin segernolla. Dels för att en fjärde raka förlust inte är något man vill ha och dels för att det imorgon är något de kallar familjefest med en del jippo kring matchen.

Malmö behöver vara med bättre från start än vad man var igår, det går givetvis inte att ge bort den typen av handicap i denna serie. Det kommer bli mycket intressant att se om förstakedjan med Peter Mueller, T.J. Galiardi  och Björn Svensson kan fortsätta med sin uppgående trend, de var riktigt bra mot Frölunda där Mueller visare klass kring kassen på allvar. I mål kommer utan någon som helst tvekan Oscar Alsenfelt fortsätta. Han har haft otroligt mycket att göra i inledningen av serien, har släppt in 3,24 mål per match men ändå räddat 91,07% av puckarna. Som ni förstår drar Malmö på sig otroligt mycket skott. Som jämförelse har Alsenfelt redan fått 112 skott mot sig, medan Nihlstorp bara fått 74 på lika många matcher. Här har Malmö massor att jobba med, inte minst med tanke på att själva spelsystemet bygger på att släppa igenom lite skott.

Alsenfelt och Malmö jobbar mot Växjö under försäsongen i år.
Enligt rapport kommer Kim Rosdahl tillbaka in i laget och en lågoddsare är att det blir på bekostnad av Christoffer Forsberg, vi får se imorgon helt enkelt. Jonas Gunnarsson kommer absolut vakta båsdörren med tanke på den ledbandsskada Pontus Sjögren åkte på. Han kommer vara borta upp emot två månader. Blir en hektiskt tid för Gunnarsson som kommer fortsätta spela för Pantern när det går. I Växjö med Malmö i morgon, i Uppsala med Pantern på söndag. Men det är bra, Gunnarsson tjänar inte på att stå och hänga i Malmös bås i upp till två månader. Han behöver spela mycket. Odssättarna på Unibet tror inte mycket på Malmöpoäng, bara för Malmö att kliva ut och visa att man inte kommer sälja sig billigt. Nedsläpp imorgon klockan 16:00.

Odds från Unibet
Växjö Lakers HC - IF Malmö Redhawks

1: 1.57    X: 4.55    2: 4.85

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics