onsdag 9 september 2015

Dags för generalrepetition

Tiden går snabbt när man har roligt sägs det, men den går även fort under en långtråkig försäsong bevisligen. Imorgon är det redan dags för den sista plojmatchen innan allvaret drar igång mot Brynäs IF om åtta dagar. Denna säsongs genrep sker mot Djurgårdens IF i Björkängshallen uppe i Stockholm, Huddinges hemmahall. Faktum är att publikrekordet i hallen slogs när Malmö var på besök 1990 då tryckte man in 2574 åskådare, vilket det antagligen inte blir tal om i morgon.

Som det låter idag är truppen skadefri så när som på Jeremias Augustin som kommer vila. Därmed har ledningen ett angenämt problem att välja vilka som skall spela och vilka som får vila. Kommer man toppa eller låta osäkra kort få en sista match att visa vad man går för? Kommer Pontus Sjögren stå eftersom han missade en match under sin sjukdom? Det visar sig om inte förr så i morgon. Uppdatering: Mr.Madhawk har nu snackat med Hellkvist och det står klart att man kommer spela bästa möjliga lag (lagledningens åsikt då) imorgon. Alltså Oscar Alsenfelt i mål. Som vanligt när det gäller sista träningsmatchen innan allvaret, finns en viss risk att lagen håller igen lite. Medvetet eller undermedvetet, ingen vill bli skadad och missa premiären och det kan man ju förstå. 

För Malmös del vill jag ändå gärna se att intensiteten är betydligt bättre än den söndagspromenad man bjöd på i Karlskrona, där var det mer än lovligt sömnigt. Se och se förresten, ännu har jag inte hittat information om att någon kommer streama matchen. Men det kan så klart ändras tills i morgon, precis som mot Karlskrona. I så fall kommer jag givetvis uppdatera om den saken. Uppdatering: stream från matchen kommer finnas för 79 kr: http://www.difhockey.se/artikel/5848/

Efter morgondagens match hade jag tänkt be om era synpunkter om SHL-Malmö inför säsongen. Det kommer precis som i fjol bli en liten undersökning halvvägs och så småningom efter slutförd säsong också. Alltså är det en liten kvick enkät som väntar, något jag vet att ni alla älskar oändligt mycket. Eller hur? :)

Jag kommer även tippa serien innan premiären, lite småknepigt då jag ärligt talat har riktigt dålig koll på SHL nu för tiden. Sköter Malmö sina kort, blir jag mer än gärna van vid denna serie återigen. Men först alltså ett genrep. Stockholms stolthet mot Skånes stolthet, repris på SM-finalen 1992. Plojmatch, men förhoppningsvis en intressant sådan!

4 kommentarer:

Real Time Analytics