onsdag 16 september 2015

En lång väntan är äntligen över!

Ja, mina damer och herrar. Det börjar dra ihop sig som man så vackert säger. Efter 3145 dagar ska Malmö imorgon åter igen spela en tävlingsmatch i landets högstaliga. Massor av vatten har flutit under broarna sedan dess. Unga supporters har vuxit upp och blivit vuxna män och kvinnor. Äldre, som jag, har blivit ännu äldre och berikats med gråa hår och även mindre av den varan. Men den som väntar på något gott, som det heter. Nu är det äntligen dags igen, väntan har varit lång och förväntningarna är höga.

Laget är skadefritt, även om Jeremias Augustin har några dagar kvar tills han är helt redo för match. Det innebär att Björn Hellkvist, Jesper Mattsson och Andreas Hadelöv kan sätta det lag man vill på isen. Försäsongens plojmatcher är över och det är dags att börja samla de poäng man behöver för att undvika negativt kval. Potentialen är stor om man orkar fullfölja sitt spelsystem även nu är skickligheten på motståndarna ökar mer eller mindre. Vi kan räkna med att Oscar Alsenfelt kommer vakta kassen och vi kan antagligen också räkna med att Christoffer Forsberg och Jens Jakobs kommer stå utanför laget.

Motståndaren imorgon, Brynäs IF, gör sin fyrtionde raka säsong i SHL/Elitserien. Man har fått kvala några gånger men aldrig någonsin trillat ur. Senaste gången Malmö mötte Brynäs i en seriematch var just i en Kvalseriematch. Den första april 2008 på gamla Malmö isstadion. 5673 åskådare såg då Malmö besegra Gävlelaget med 7-5, så många mål har jag mycket svårt att se falla imorgon. En spelare finns med i Malmö som även var med då, för drygt sju år sedan. Johan Björk som då assisterade till 4-3 signerat Lasse Pirjetä.

Slutfunderat för Björn Hellkvist, imorgon är det verkligheten som gäller.
Mycket svårt att sia om matchbilden, Brynäs har gjort en fin försäsong och Malmö också. Men dessa matcher betyder som sagt ingenting alls imorgon klockan 19:00. Malmö har spelat bra mot SHL-motstånd om vi bortser från Karlskrona. Brynäs lika så och de avslutade också med att krossa MODO medan Malmö besegrade Djurgården. Brynäs är relativt skadefria så när som på långtidsskadade Sebastian Enterfeldt. Malmö kommer möta två "gamla" bekantingar i Ponthus Vesterholm och Pathrik Vesterholm. Båda vill nog visa att de är bättre SHL-spelare än vad man fick se ifjol och det bör de nog också göra om de ska nå några större höjder i serien. Det finns beröringspunkt även på andra hållet. Andreas Thuresson hade två säsonger i Brynäs mellan 2012-2014 då han gjorde 59 poäng på 108 matcher i SHL samt slutspel. Både han och Vesterholmarna lär vilja visa sina gamla arbetsgivare att de har mycket att ge.

Nykomlingar brukar inleda friskt, åtminstone inte helt sällan. Låt oss hoppas att Malmö gör det imorgon. Malmö bjuder på matchen via C More, läs mer om det via denna länk. Då ser ni också att Malmös hemsida plötsligt ser riktigt trevlig ut. Inte en dag för tidigt om vi säger så. Glöm för all del inte att skaffa er biljett till lördagens hemmapremiär heller. Örebro gästar Skåne när den första SHL-matchen någonsin spelas i Malmö arena. Biljetter till den matchen hittar ni här. Nu släpper vi pucken och bara jävlar kör! Nya äventyr och finare bling, bling i prispotten.


Odds från Unibet
Brynäs IF - IF Malmö Redhawks

1: 1.90    X: 3.95    2: 3.55

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics