fredag 18 september 2015

Kan frågetecken bli utropstecken i hemmapremiären?

Premiären blev väl inte alls som vi hoppats på, men samtidigt en nyttig läxa så klart. I SHL kan man aldrig någonsin sväva ut och inte göra jobbet fullt ut. Straffet kommer hårt, snabbt och skoningslöst. Jobbigast var det att se Peter Mueller som inte alls motsvarar de högt ställda förväntningarna, där tickar klockan onekligen fort. Man hade hoppats att seriematch skulle höja honom några snäpp, men det syntes inte igår. Andreas Thuresson och T.J. Galiardi har fina intentioner men klickar inte riktigt ännu, men det känns som att det kommer i deras fall. Men om vi bortser från den tilltänkta ledande kedjans tillkortakommande så gör ändå Malmö tre mål mot Brynäs. Det är godkänt, eller till och med bra, alla dagar i veckan. Vad som är total katastrof är att släppa in sex mål och sättet det sker på. Inte utan att man stundtals längtade tillbaka till den trygga och säkra försäsongen igår. Malmö gick bort sig gång på gång och det såg inte roligt ut alls.

Nåväl, en match är ingen match och som sagt, en nyttig läxa att det nu inte delas ut några sympatipoäng längre. Det här med att göra bleka insatser och ändå ta poäng som inte är helt ovanligt i Hockeyallsvenskan, det existerar i stort sett inte alls i SHL. Så i morgon när Örebro kommer på besök till Malmö arena tar jag för givet att vi kommer få se ett taggat och hungrigt Malmö som spelar sitt spel och gör det så bra vi vet att man kan. Det kan givetvis ändå bli en förlust, men gör man så gott man kan går det inte att begära något mer. Jag tror inte, och har aldrig heller trott, att årets upplaga av Malmö kan uppnå något högre än räddat kontrakt. Man kommer förlora fler matcher än man vinner, det är jag övertygad om.

Jag tror inte heller att Malmö kommer göra några större förändringar efter en dålig match, längre tålamod än så både tror och hoppas jag att man har. Laget måste få tid att växa in i den igår enormt för stora kostymen. Kanske måste man vara lite mer försiktiga med Johan Ivarsson så att han inte blir fullständigt utbränd, han hade en ruskig kväll igår där väldigt mycket gick fel. Sen tror jag att nämnde Mueller är den som hänger mest löst av de namnkunniga. Han är värvad som en potentiell vinnare av den interna poängligan och har hittills inte bidragit med något. Det kan man leva med om han ändå bidrar på isen, vilket han inte heller gör ännu. Det ser segt ut, mycket segt. Jag tar för givet att Oscar Alsenfelt får fortsatt förtroende, han behöver studsa tillbaka även om han långt ifrån var en katastrof igår. 86,4% i en match där man släpper in 6 mål är mer ett underbetyg åt lagets defensiva spel ärligt talat. 

Senaste gången Malmö mötte Örebro i seriesammanhang var inte så längesedan. Den 7 april 2014 i Kvalserien då Malmö vann med 4-0 i sista omgången, ett Malmö som där redan var avsågade och Örebro klara för fortsatt SHL-spel. Då gjorde Daniel Viksten 1+1 i sin sista match för Malmö mot sitt nya lag. Imorgon kommer han tillbaka till Malmö arena som motståndare och kommer säkert vilja bjuda upp till dans. Han är onekligen en spelare Malmö hade mått riktigt bra av att han i sitt lag nu, men det är ingen mening att gråta över spilld mjölk. Örebro inledde årets SHL med att köra över MODO, 4-1 inför en fullsatt Behrn arena (5500 åskådare) är de säkert nöjda med. Det finns hela elva utländska spelare i Örebro, så det är en rejäl främlingslegion som Kent Johansson basar över. Han har dock fått ihop laget bra och de visade åtminstone i premiären att man vill vara att räkna med i år också. Man har värvat en del spelare inför säsongen som helt eller delvis saknar meriter för nivån. Men också toppnamn i Libor Hudacek och Jakub Petruzalek som båda presenterade sig i poängprotokollet i första omgången. Två herrar som Malmö får se upp med, liksom många fler så klart. Stabil sista utpost i Julius Hudacek som släppte in mindre än två mål per match förra säsongen.

Det finns inga lätta matcher i SHL och det är bara för Malmö att kasta sig upp i sadeln igen. Förhoppningsvis med ett massivt stöd från hockeytörstande hemmasupporters i en välfylld Malmö arena. Vi hoppas att Malmö kan bjuda Örebro ett betydligt bättre motstånd än vad man kunde erbjuda Brynäs igår. 16:00 är det nedsläpp i morgon och biljetter hittar du här.


Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Örebro HK

1: 2.50    X: 3.80    2: 2.50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics