tisdag 22 september 2015

Lilla Pantern välte stora Leksand

Pantern stod för en liten skräll, eller stor om man så vill, ikväll när man besegrar självaste Leksands IF med 2-1 på Malmö isstadion. Det var dessutom inte alls orättvist, man hade goda lägen att göra mer framåt men var för trubbiga. Både Johan Ivarsson och Kim Rosdahl var inlånade för kvällen och framför allt den förstnämnde gjorde en riktigt fin match. Rosdahl var inte dålig men utmärkte sig inte lika tydligt som Ivarsson. Den unge backen passade fram till 1-0 efter drygt en minuts spel, ett flytmål där pucken studsade in via skridskon på Kim Johansson men de räknas lika mycket som vi vet. Samme Johansson avgjorde sedan matchen med knappt minuten kvar av matchen, då med mer skicklighet när han slog in pucken på tennis som man säger.

Leksand hade bra perioder i matchen men dominerade aldrig matchen på något stort sett. Dessutom gick Pantern på hårt och offrade sig hänsynslöst för att hjälpa Jonas Gunnarsson i kassen. Han gjorde en riktigt fin match och det enda mål han släpper in kom i spel 3/5 för Pantern. Lika roligt som segern är för Kirsebergsklubben, lika mörkt är det för Leksand som har oerhörda problem att göra mål. Ett problem även Pantern dras med för övrigt. Båda lagen gör mindre än två mål per match och då är det inte enkelt att plocka poäng. Faktum är att resultatet beskriver lagens situation i Hockeyallsvenskan ganska bra just nu. 

Det ska kanske inte kallas för en bragd att lilla Pantern välter stora, starka Leksand just nu. Men sett i ett större perspektiv är det givetvis en bragd som borde ge eko i hela Idrottssverige. Det lilla kvartersgänget som slogs för sin Division 1-status och höll sig kvar med en poängs marginal, samtidigt som Patrik Hersley bombade in mål för Leksand i SHL, för två säsonger sedan. Nu två möttes de båda ytterligheterna i Hockeyallsvenskan inför 1054 åskådare på Malmö isstadion. En med Panternmått mätt riktigt fin siffra, men nog är de svartgula krigarna värda mer än så? Förhoppningsvis kan de locka mer och mer publik under vintern, så att deras budgeterade snitt på 500 åskådare krossas med god marginal. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics