torsdag 10 september 2015

Malmö avslutade försäsongen med en seger

Djurgårdens IF vs IF Malmö Redhawks 3-4
Försäsongsmatch

Ja, ikväll vankades det alltså genrep för både Malmö och Djurgården. Malmö toppade också laget och kom ut med ett lag som också skulle kunna vara ett premiärlag. Malmö fick powerplay innan det ens gått en minut. Ett powerplay som inte var speciellt lysande, men i en spelvändning hängde Frederik Storm ändå matchens första mål efter en fin inbrytning. Ganska avvaktande och tämligen temposvagt spel följde i några minuter innan det blev dags för Malmö att vädra sitt boxplay för första gången. Ett boxplay man klarade utan att behöva svettas nämnvärt. Nytt boxplay efter knappt nio minuter efter en onödig utvisning i offensiv zon signerad Kent McDonell. Under detta boxplay blev det slagsmål mellan Johan Ivarsson och Tomi Sallinen och båda fick kliva in i duschen. Sallinen var dock den som sågs som skyldig till debaclet och därmed spel 4/4 en stund innan nytt powerplay för Malmö. Här sätter Joey Tenute upp en helt friställd Björn Svensson som enkelt gör 2-0. Av bara farten kom också 3-0 för Malmö när Erik Andersson drog pucken på mål och Tenute kunde peta in returen i öppet mål. Här, efter drygt tolv minuter spelade, kunde man absolut inte säga att det speglade matchen. Möjligen Malmös effektivitet i perioden och lika ledes Djurgårdens mindre effektiva försvar. Jens Olsson gav dock Djurgården en väg in i matchen när han drog en puck över sargen och i detta powerplay reducerade också hemmalaget efter lite domarkonferens. Hemmalaget fick energi av målet och de huvuden som just innan hängt lyftes högt igen. Svensson fick en ganska ovårdad tackling i ryggen in vid sargen och försvann ner på isen, men kunde tack och lov resa sig och spela vidare. Ingen åtgärd från domaren ska dock sägas, men nog hann jag bli orolig under några sekunder. Malmö fick powerplay just innan periodpaus efter en hög klubba som resulterade i blodvite och därmed 2+2. Bra powerplay med flera kombinationer och Storm hängde också sitt andra mål och fortsatt powerplay i ytterligare två minuter. Malmös ledning var här helt rättvis om än kanske aningen stor.

I det powerplay som inledde andra perioden hade Malmö ett riktigt fint läge till 5-1, men hemmalaget överlevde och försökte givetvis lyfta upp spelet per omgående. Minns ni debaclet med spel med för många man på isen sist mot Karlskrona? Samma sak drabbades Malmö av idag i mindre skala och en liten biljett in i matchen för hemmalaget. Till slut tog man den också, även om Malmö spelade fint boxplay kom målet just innan utvisningen var över. Inte nog med det, direkt efter kom 3-4 till hemmalaget efter en mindre bra passning av Nils Andersson. På tok för enkelt mål så klart, men det ska sägas att siffrorna därmed motsvarade matchbilden bättre. Givetvis skruvades intensiteten upp något direkt, vilket bara var en bra sak för matchen. Malmö hade några snygga kombinationer och bra chanser offensivt, innan Derek Meech åkte ut för en slashing. Inledningsvis hade Malmö bäst chans i sitt boxplay när Magnus Häggström helt ren misslyckades med att få pucken i nät. Bra boxplay i övrigt av Malmö där Oscar Alsenfelt dessutom fick komma upp lite just innan man blev fulltaliga. Nils Andersson åkte på en tackling som såg ut att ta illa på benet och han haltade ut i båset för att senare försvinna ut i omklädningsrummet, inget man alls ville se just innan seriestart. Direkt efter detta blev det nytt boxplay för Malmö, som man relativt enkelt fixade. I en spelvändning såg det ut som att Henrik Hetta satte en klockrent i stolpen, han fick rinna igenom väldigt enkelt. Resultatmässigt var andra perioden kanske inte så bra, i övrigt var perioden betydligt bättre spelmässigt som test inför premiären än vad den första var. Smolk i bägaren var så klart Nils Anderssons frånfälle och att man fortsatt tog för mycket utvisningar.

Mindre utvisningar var det ja, Malmö drog på sig en efter endast tolv sekunder av tredje perioden. Meech ännu en gång. Djurgården hade här två riktigt saftiga lägen, men Malmö höll tätt med tur och skicklighet den gången. Ett spel i högt tempo följde där lagen ömsom pressade ömsom blev pressade, kul att titta på så länge man inte är ishockeytränare då det antagligen gav gråa hår. Djurgården gjorde allt vad man kunde för att forcera fram en kvittering och blev kanske lite väl heta och drog på sig ett lagstraff för sex man på isen. Det var ett tag sedan Malmö hade spelat powerplay och man hade svårt att få till kontrollerat spel inledningsvis. Djurgården överlevde och fick dessutom powerplay direkt efter när Häggström åkte ut. Bra boxplay som vanligt av Malmö där Djurgården drog på sig en tvåa just innan Malmö blev fulltaliga. Det powerplay som följde var mer än lovligt blekt dock. Djurgården tog timeout för att lägga upp strategin för sista stöten i kvitteringsjakten. Hemmalaget plockade målvakten men Malmö höll undan utan allt för stora problem och därmed avslutades försäsongen med en seger.

Sammanfattningsvis var det en helt klart sevärd match för att vara försäsong. Båda lagen ville verkligen lira hockey och gjorde det stundtals riktigt bra. Smolk att Malmö fortsatt drog på sig väldigt mycket utvisningar. Tre poäng av Storm och en riktigt fin match av honom i övrigt också, något han förhoppningsvis tar med sig in i seriespelet som nu endast är en vecka bort. Det kom lugnande besked om Nils Andersson under matchen, men det är inte lugnande för mig förrän jag hört att han kör för fullt på träning nästa gång. En sammanfattning av hela försäsongen för Malmös del är att man kan tävla med alla lag en bra dag känns det som, dock måste de tre djupa riktigt dalar man haft mot Hamburg, Köln och Karlskrona bli ytterst sällsynta i vinter. Samt att utvisningarna måste bli mycket färre, oavsett hur bra man är i boxplay. Nu, slut på lekandet. Next stop, Gävle och anrika Brynäs IF!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics