onsdag 30 september 2015

Nästa topplag gästar Malmö arena

Efter ännu ett lite längre uppehåll är det dags för Malmö att tampas med de stora gossarna igen. Från de regerande svenska mästarna, som blev för tuffa efter groteska mängder utvisningar, till Färjestads BK. Värmlänningarna har ännu inte kammat noll i någon match men väl en förlängningsförlust mot Frölunda. Färjestad och göteborgarna delar också på serieledningen efter fyra omgångar spelade, 10 poäng var har det blivit. Färjestad släpper in 2 mål per match i snitt vilket gör dem till ett av ligans, hittills, defensivstarkaste lag. Blir spännande när de nu ställs mot ligans för tillfället effektivaste lag. Färjestad är som brukligt ett riktigt flott lag på pappret och hittills denna säsong har de även varit det på isen. Kommer tveklöst bli en rejäl utmaning för Malmö.

Malmö kommer mest troligt vara helt chanslösa på poäng om man drar på sig lika mycket utvisningar som mot Växjö, gästerna är inte helt oväntat sylvassa i spelformen. Så vi kan hoppas på att Malmö filat på det som inte funkade mot mästarna och kommer ut betydligt mer disciplinerade i morgon. Kan Malmö hålla sig på banan ska man nog kunna bjuda upp till dans ändå, vill jag i varje fall tro på. Malmö tränade med fullt lag idag, utom långtidsskadade Pontus Sjögren då så klart, och har därmed 15 forwards och 8 backar att välja och vraka bland. Nå ja, riktigt så är det inte. En del spelare måste vi erkänna är helt säkra på spel oavsett hur många som är hela. Frågan är om eller när Jens Jakobs får sin chans? Leksand har varit och dragit i honom men han vill stanna och kämpa. En beundransvärd inställning och jag undrar om inte den inställningen hade varit väl värd att testa i skarpt läge nu. Hans försäsong var ändå helt ok, bara sju spelare producerade mer än honom.

På förhand gissar jag ändå att Jakobs får se matchen från läktaren tillsammans med  Christoffer Forsberg och Jeremias Augustin. Men vem vet, Hellkvist och kompani kanske överraskar oss? Målet kommer tveklöst vaktas av Oscar Alsenfelt och båsdörren kommer opereras av Jonas Gunnarsson. Tråkigt nog känns det på förhand som att Malmö kommer få svårt att nå upp till den budgeterade publiksiffran på 7500 imorgon. Just nu är 6512 biljetter sålda och det känns så klart märkligt att inte en storklubb som Färjestad drar mer folk. Känns hur som helst ytterst osäkert om man kan lyckas kränga ytterligare 1000 biljetter på ett dygn. Känner du dig sugen, finns biljetter att köpa här

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK

1: 3.15    X: 4.10    2: 2.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics