torsdag 17 september 2015

Resultatet av undersökningen inför säsongen 2015/2016

Malmös SHL-premiär är nu bara några timmar bort och vi börjar väl alla till mans känna en viss nervositet blandas med den sedan länge närvarande längtan efter den stunden. Jag ska nu presentera svaren ni gav mig i undersökningen jag lade ut för några dagar sedan på hur ni ser på Malmö inför SHL-äventyret. Något att ägna sig åt under denna evinnerliga väntan.

Betygen från 1-5 bygger på följande skala:

1=Allsvensk klass
2=Hög allsvensk klass
3=SHL-klass
4=Hög SHL-klass
5=Landslagsklass


Hur rankar du målvaktssidan?

Här hade jag nog förväntat mig ett något lägre betyg än vad det blev. Oscar Alsenfelt är en enorm resurs för laget givetvis, men bakom honom kommer Pontus Sjögren och i Pantern Jonas Gunnarsson. Ingen av dessa herrar lär ge någon i SHL skrämselhicka på något sätt. Alltså är Malmö här ruskigt känsliga för frånvaro av Alsenfelt. Håller han ihop, bör det vara lugna gatan dock.

Vårt betyg på målvaktssidan: 3,48


Hur rankar du backsidan?

Även backsidan är ganska smal i Malmö. Men här har vi sett under försäsongen att det finns backar i J20 som kan gå in och spela enstaka matcher utan att det kanske skulle kosta laget allt för mycket poäng vid skador. Sedan finns Anton Blomqvist och Björn Karlsson i Pantern som också kan gå in enstaka matcher. En skada kan man leva med konstant, som idag när Jeremias Augustin saknas har man ändå full backbesättning. Backsidan är den lagdel vi anser svagast allt som allt.

Vårt betyg på backsidan: 3,13


Hur rankar du forwards och centrar?

Malmös bredaste lagdel där två ständigt måste stå över även om man ställer upp med en extra forward. De två som troligtvis står över idag, Christoffer Forsberg och Jens Jakobs, har båda visat att de kan bidra mot bättre lag men är ändå tveklöst längst ner i näringskedjan. Förhoppningsvis får de komma in och pressa de större namn som kanske känner sig bekväma under säsongen. Annars kanske utlåning kan komma på tal?

Vårt betyg på forwards och centrar: 3,46

Malmös bästa nyförvärv, enligt oss som deltagit i undersökningen.
Individuell bedömning av nyförvärven är svår, framför allt de som kommer utifrån och inte tidigare spelat i SHL. Men bedömda har de blivit av oss och så här betygsatte vi dem, utefter samma skala:

Oscar Alsenfelt: 4,08
Derek Meech: 3,49
Erik Andersson: 3,62
T.J. Galiardi: 3,75
Andreas Thuresson: 4,5
Kent McDonell: 3,07
Peter Mueller: 3,35

Överlag tycker vi alltså att samtliga håller SHL-klass och åtminstone två av herrarna hög klass. Föga förvånande ses Thuresson som bästa nyförvärv, om samma åsikt gäller till jul är en helt annan fråga. Nu gäller det nämligen att leverera och tidigare meriter väger exakt noll gram från och med ikväll.

Sista frågan var hur vi trodde att Malmö låg placerade efter sista omgången framåt vårkanten och här kan jag bara konstatera att vi har väldigt goda förhoppningar om att slippa kvalspel. Faktum är att vi till och med tror på slutspel, något jag kan erkänna att jag inte gör. Inte inledningsvis åtminstone. Vår gemensamma tro placerar Malmö på 8,85 plats i tabellen. Själv placerade jag Malmö på en 11:e plats, som bekant.

Vill ni se hur rösterna fördelat sig i undersökningen hittar ni betygsdelen på följande länk:
https://mangebengtsson.typeform.com/report/s1cQtH/JZN3

Ni hittar inte tipset om serieplacering där, men skulle någon vara extremt intresserad kan jag sammanställa även den omröstningen. Jag tackar ödmjukt er 151 som svarade på frågorna och hoppas att ni vill ställa upp igen vid några tillfällen under säsongen.

Nu släpper vi allt spekulerande och ser fram emot nedsläpp. FRAMÅT MALMÖ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics