onsdag 2 september 2015

Segt Malmö ingen match för Karlskrona

Karlskrona HK vs IF Malmö Redhawks 4-0
Försäsongsmatch

Dessvärre var det ett långt ifrån ordinarie Malmö som kom ut mot Karlskrona ikväll, det hade varit roligt att se ett åtminstone näst intill ordinarie lag idag. Istället var Casper Andersson, Martin Fehervary (som fick spela hela matchen när även Jeremias Augustin utgick) och Malte Sjögren med från juniorlagen och fick visa upp sig. Matchen började lite trevande men 0-1 kom ganska tidigt när Karlskrona slängde pucken mot mål och Derek Meech knäar in den bakom Jonas Gunnarsson, som fått äran att vakta Malmös kasse ikväll. Strax efter vankades det boxplay efter att Johan Björk åkt för fasthållning. Något som inte var några bekymmer, inte minst på grund av ett helt menlöst powerplay från Karlskrona. Nicklas Jadeland har två fina lägen och därefter tog Malmö över lite mer, tills Jens Jakobs åkte ut för fasthållning. Åtminstone fick den heta så. Bättre powerplay från Karlskrona vid andra försöket men inte bättre än Malmös boxplay. Trots att Malmö spelat fyra minuter med en man mindre efter tre fjärdedelar av perioden, var det inget snack om att Malmö hade lyft sig rejält och jämnat ut spelet. Malmös första powerplay kommer med knappt en minut kvar av första perioden, lämpligt för hemmalaget som överlevde första delen lätt. Många med mig hade nog förväntat sig en betydligt hetare match än den mot HV71, så blev det inte alls i första perioden. Första tjugo bjöd på ganska sömnig och framför allt slarvig ishockey, från båda lagen.

Malmö inledde alltså andra i powerplay, men utan att kunna få in pucken i mål Ganska omgående blev det boxplay för Malmö när Casper Andersson åker, ännu en lite fjantig utvisning faktiskt. Karlskrona fick här chansen i 5/3 när Malmö var en man för mycket på isen, men spelade långsamt i powerplay och gjorde det lätt för bortalaget. Malmö ville öva mer i denna spelform tydligen och var ännu en gång för många på isen, i samma utvisning. Jodå, segt både här och var ikväll. Nå, 5/3 ska vara mål och det blir det också när Gunnarsson släpper en mellan benen. En puck han säkert hade velat ha. 2-0 och fortsatt powerplay för hemmalaget, men inga fler mål för hemmalaget den gången åtminstone. Malmös intensitet var här nära nog nere på noll och ett Malmö utan intensitet är inte direkt en fröjd för ögat om vi säger så. Karlskrona var inte mycket bättre och hade jag inte suttit på en stol som gav mig träsmak, hade jag troligtvis somnat. Malmöbekantingen Joachim Rohdin bröt in på högerkanten och kunde lätt placera 3-0 bakom Gunnarsson, ett mål som på intet sätt gjorde att Malmö lyfte sig utan snarare tvärt om. Kedjan med Magnus Häggström, Jadeland och Jakobs var den som utmärkte sig positivt dittills i matchen för Malmö. Andra perioden var om möjligt ännu sämre än den första, eller jag får erkänna att Karlskrona höll ungefär samma nivå medan Malmö spelade betydligt sämre.

Tredje perioden började och med den allmänhetens åkning Malmö ägnat sig åt i 40 minuter fanns det absolut ingenting som tydde på någon förändring på den fronten. En liten notis här var att skotten var jämna efter två perioder. Malmö drog på sig sin tredje utvisning med för många man på isen direkt i tredje, som sagt. Sömnigt på isen och sömnigt i båset. Karlskrona får på bra tryck här och 4-0 var inte alls långt borta, men Malmö lyckades hålla tätt. Precis som innan är det Häggströms kedja som är sevärd och relativt enkelt kan hålla i pucken och få snurr på hemmalaget. Tyvärr kunde givetvis inte de vara på isen hela tiden, men de ordnade fram ett powerplay för Malmö. Ett powerplay som bara blir drygt en minut innan, just det, Malmö var för många på isen. Parodi så klart, dock helt och hållet passande för kvalitén på matchen. Karlskronas bästa chans kom i 4/4, när det blev boxplay var det lugna gatan som vi vant oss vid denna försäsong. Karlskrona tilldömdes dock straff och får sitt 4-0 ändå efter att Gunnarsson vallat in den mellan sina egna ben med hjälp av plockhandsken. Straffen i sig kändes inte helt klar, tyckte nog att Malmöbacken tog pucken men det är av akademisk betydelse. Blev ett kort boxplay just innan slutet när Kent McDonell åker ut men det gav inget för hemmalaget. Malmö var aldrig nära ikväll och segern var helt i sin ordning, det går inte att vinna hockeymatcher när man inte spelar ishockey.

Jag såg inte debaclet i Trelleborg men något säger mig att kvällens jippo var något liknande. Svårt att plussa för någon i Malmö, de unga gör vad de kan men är inte riktigt inne i det och har svårt göra någon större skillnad. De gör dock fullt godkända insatser, inte minst Fehervary som fick mycket istid. Nja, bäst i Malmö var Häggström, Jadeland och Jakobs. De behöver inte skämmas för sin insats även om man sett dem betydligt bättre än ikväll. Peter Mueller är antingen oerhört bra på att maska formen, eller så luktar det lite flopp där. En del transatlanter tar inte försäsongen på så stort allvar, låt oss hoppas att Mueller är en av dem. Gunnarsson hade inte den lättaste matchen och gjorde några saftiga räddningar, jag tror ändå inte att han var speciellt nöjd själv. Tror att han hade velat ha minst två av målen. Å andra sidan, gör inte laget en bra match gör sällan målvakten det heller. Det har vi sett på Pontus Sjögren mot Hamburg och Oskar Alsenfelt mot Köln. Helt rätt för Gunnarssons utveckling att spela med Pantern i vinter, han måste spela mycket för att slipa bort alla problem han har med returer bland annat. I Malmö hade han möjligen fått en 5-10 matcher i vinter, det räcker inte på långt när. Om vi lärt oss något av matchen? Ja, men egentligen inte. Precis som förra säsongen är Malmö utan intensitet ett ganska blekt gäng och inte minst när man saknar givna toppar som ikväll.

Matchen är faktiskt ett skolboksexempel på hur Malmö absolut INTE ska spela. På så sätt var den kanske värd något ändå. Vi hoppas att Malmö kan komma till spel med ordinarie lag i sin generalrepetition nästa torsdag mot Djurgården. Kan man inte det, hoppas vi åtminstone att laget som spelar kan köra som man ska och inte åka runt och mysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics