onsdag 23 september 2015

Serieledande Frölunda, nästa tuffa uppgift för Malmö

Malmö gjorde en ruskigt fin insats i hemmapremiären för en otrolig massa dagar sedan. Det var viktigt efter debaclet i Gävle. Nu är det äntligen dags för match igen och det blir fortsatt hemmaplan för våra nyutsprungna SHL-spelare. Örebro var ett test som inte blev vad man på förhand åtminstone skulle kunna vänta sig. Jag vågar dock lova att allt kommer skruvas upp både ett och två snäpp i morgon när stora Frölunda kommer på besök i Malmö arena. Göteborgarna är en av aspiranterna till SM-guldet på förhand och laget kryllar av kompetens, spets och rutin. Tittade man på Örebros laguppställning innan match kände jag en viss respekt. Tittar jag på Frölunda är det inte utan att det börjar darra lite i åtminstone ögonlocket.

Som tur är finns det en betydande skillnad mellan teori och praktik, papper och is. Något man inte minst såg när Frölunda tog emot bandyklubben i premiäromgången. Gediget försvarsspel från bandy kunde mycket väl gett dem poäng, trots ett stundtals mördande spelövertag från Frölunda. Nu blev det inte så och av bara farten åkte Frölunda också upp och slog uppskrivna Luleå med 4-2 och har därmed full pott efter två omgångar. Apropå bandyklubben har jag genomlidit deras match mot Karlskrona ikväll, en riktigt allsvensk match på alla sätt och vis med en ruskigt dålig publiksiffra.

När vi ändå är inne på publik hoppas jag verkligen att det kommer fler till Malmö arena i morgon än mot Örebro. Men jag blir möjligen besviken då endast 6114 är sålda ikväll enligt Malmös officiella sida, mediokert så klart. Men, oavsett hur många som finns på plats på läktaren är det viktigast att spelarna är på plats nere på isen. Både Johan Ivarsson och Kim Rosdahl är tillbaka från sin tur till Pantern och båda fick lovord från Björn Hellkvist. Ivarsson lär spela på sju backar i morgon, hur det blir för Rosdahl återstår att se. Enligt rapport fick Pontus Sjögren utgå efter en smäll på dagens träning, men vem som vaktar båsdörren är givetvis av akademisk betydelse. Skulle Sjögren vara indisponibel lär Jonas Gunnarsson sköta dörren imorgon. I mål kommer hur som helst givetvis Oscar Alsenfelt stå, om inga katastrofer inträffar fram till matchstart.

Malmö måste vara med från start, Frölunda är ett lag som sällan tar några fångar så att säga. Malmö måste vara där man var mot Örebro, då har man åtminstone en god chans att störa indianerna från Göteborg. Skulle man, gud förbjude, spela som mot Brynäs kommer allt hänga på Alsenfelt och det är givetvis alltid en usel idé oavsett hur bra han är. Full fart och noggrannhet kommer vara A och O. Senaste gången Malmö mötte Frölunda i någon form av mediesammanhang var i augusti 2010 i vad som då hette European Trophy. Då vann göteborgarna med 2-1 inför 1270 stackars själar i Malmö arena varav en var jag själv. Det allsvenska Malmölaget hade inte mycket att hämta i den turneringen så klart och lyckades bara ta en endaste poäng totalt. I morgon ska man kunna bjuda betydligt bättre motstånd och med bra medvind, tryck från publik och disciplin ska man till och med kunna vinna i den bästa utav världar. Oavsett vad oddsen här under säger om saken. Biljetter till matchen skaffar ni här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Frölunda HC

1: 3.25    X: 4.10    2: 1.95

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics