torsdag 8 oktober 2015

Linköping förnedrade ett fullständigt genomskinligt Malmö

IF Malmö Redhawks vs Linköping HC 1-7
Seriematch SHL

Märkligt nog valde Malmö att spela med Jonas Gunnarsson igen, inte för att han inte gjorde sig förtjänt av det. Utan mer för att det är så oerhört mycket viktigare att Oscar Alsenfelt kommer igång. Matchens första minuter var oerhört slarviga från båda lagen men framför allt från Malmös sida som valde alla de svåraste lösningarna och slog dåliga passningar. Matchens första halvchans gick till hemmalaget efter nästan fyra minuters spel. Jag undrar om inte Linköping blev lite ställda, de hade nog förväntat sig full fart från Malmö. Något som uteblev nästan helt, förvånande nog. Så när Linköping gjorde 0-1 kändes det fullt logiskt. Inte för att de på något sätt dominerat, mer för att Malmö inlett oerhört svagt och tafatt. 0-2 är oerhört nära när Kent McDonell spelar helt galet i egen zon. Han har någon minut senare en fin chans att kvittera matchen, men David Rautio höll tätt. Men oj, oj vad dålig insats från Malmö första halvan av inledningsperioden. 0-2 kommer efter ett dåligt beslut av Joey Tenute i mittzon när Malmö åker och byter och han inte vill slänga ifrån sig pucken. Malmö får en chans att ta sig in i matchen när gästerna drar på sig matchens första utvisning. Linköping är som jag skrev igår oerhört bra i boxplay. Något inte Malmö bryr sig om och 1-2 kommer genom Jens Olsson när han skjuter från blå efter pass från Tenute direkt på tekning. Man kan faktiskt säga att målet och det faktum att man inte drar på sig några utvisningar var vad Malmö gjorde bra i första perioden. I övrigt var det en riktigt dålig insats från hemmalaget, över hela banan.

1-3 är nära efter drygt en minut av andra, men Linköpingsspelarna träffar Gunnarsson gånger två och han kan blockera. Malmö fortsätter spela svårt, omständigt och väljer ofta den absolut sämsta lösningen möjligt. Linköping behöver inte direkt anstränga sig, de får helt enkelt lägen av Malmö helt gratis. Mattias Persson som inte får till något bra spel i de byten han gjort, skaffar ändå fram ännu ett powerplay när han får klubban slagen ur händerna. Malmö vaskar fram några fina chanser i ett ganska medelmåttigt powerplay, men Linköping och Rautio håller tätt. Med halva matchen spelad, känns det fortfarande inte som att Malmö kommit ur sängen ännu. Ännu ett misstag i egen zon, denna gång av Andreas Thuresson, ser till att 1-3 kommer. Alldeles för enkelt givetvis, ovärdigt dåligt spel från hemmalaget. 1-4 kommer när Linköping till slut utnyttjar en av Gunnarssons alla okontrollerade returer. Faktum är att Malmö blir fullständigt pulvriserade av gästerna och Oscar Alsenfelt får komma in. 1-5 kommer när Jacob Lilja snor pucken från Björn Svensson i mittzon, lurar först upp Johan Ivarsson på läktaren och sen även Derek Meech innan han enkelt lägger pucken i mål bakom Alsenfelt. Snyggt men så oerhört förnedrande för hela Malmölaget att släppa till något sådant. Det var mycket snack om att Malmö är nära och kan pressa alla lag. Dock har man inte fått någon utdelning och nu kan det mycket väl bli fritt fall, ikväll spelade man inte som ett lag på något sätt alls.

Det enda Malmö egentligen kunde försöka att göra, var att avsluta matchen med någon form av värdighet. Givetvis hade en del folk begett sig hem från arenan, något jag inte är förtjust i. Men helt förståeligt trots allt med tanke på att Malmö inte alls på något sett hade visat att man var där för att tävla för färgerna ikväll. Passningsspelet var fortsatt på en helt obegripligt usel nivå i inledningen av tredje perioden. Malmö får sitt tredje raka powerplay när Svensson blir intryckt i mål, ett läge där 2-5 var nära men fortsatt ineffektivitet. Lugnt och tryggt boxplay av gästerna, i kombination med ganska dåligt powerplay av Malmö gör att det inte gav någon utdelning. Snacka om att smekmånaden, vilken inte har varit speciellt givande för all del, är över för IF Malmö Redhawks. Fjärde raka powerplay blir ett faktum, men inte heller detta blir lyckat. Malmös första utvisning kommer när Nils Andersson åker ut för en fasthållning. Felaktig då han inte på något sätt höll fast, men å andra sidan kanske Malmö skulle haft någon innan så det kan vara jämnt. 1-6 kommer när Malmöboxen går bort sig och ger fri väg in mot mål och därmed är Malmö 0 % i boxplay. 1-7 kommer också och vibbarna från Malmös senaste pinsamma säsong i högstaligan är påtagliga. Malmö avslutar i boxplay, känns som en vettigt avslutning av en magiskt usel kväll.

Det finns egentligen bara en enda sak som är positiv för Malmö ikväll, man drar endast på sig två tvåminutersutvisningar. I övrigt är det en genant insats, där för visso vissa kommer undan lindrigare. Men när spelare som ska driva laget, som Andreas Thuresson exempelvis, uppträder som i kväll har jag svårt att se Malmö kunna besegra några lag i denna serien. Nu var detta förvisso mot ett lag Malmö givetvis inte kommer vara i närheten av när serien är över. Men så här löjeväckande kan man aldrig uppträda, oavsett motstånd. Linköping vinner lekande lätt, utan att egentligen behöva anstränga sig. Malmö bjuder hej vilt och ger mer eller mindre bort målen utan kamp. Förvisso är det en hel del flyt vid flera av gästernas mål, men 1-7 går inte att förklara bort på något sätt Nu är det riktigt illa, nu är det faktiskt kris i Malmö. Malmö är jumbo och snacka om att jumbofinalen mot Karlskrona blir äckligt viktig på lördag. ÄCKLIGT VIKTIG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics