fredag 16 oktober 2015

Lördagsunderhållning väntar i Malmö arena, MODO på besök

Det vankas lördagsunderhållning i Malmö arena mot SM-finalmotståndet från 1994. Lagen har mötts sedan dess givetvis, men det var ett bra tag sedan. MODO kommer alltså på besök till arenan, för första gången och de har också haft en knackig start på säsongen. Till skillnad från Malmö är de dock inte nykomlingar, har full ersättning och få nykomlingar för nivån i truppen. Det kanske är det som gör att Malmö för första gången denna säsong räknas som favoriter i en match om vi ser till oddsen. Oavsett varför är det en viktig mach för båda lagen. MODO vill öka avståndet till botten medan Malmö vill ikapp och om gästerna.

Nu tror jag inte att det på något sätt kommer bli en lätt match. MODO må spela med ett betydligt lugnare system än Malmö ute på isen. Men de har en hel hoper med rutinerade pjäser, både från SHL och andra klassligor. De har hela nio spelare med utländskt pass i truppen där förvisso Byron Ritchie är skadad. De hade säkert hoppats på en bättre inledning efter fjolårets jumboplats och därefter lyckade kvalspel mot Vita Hästen. Problemen är samma som Malmös, man gör ok med mål men släpper in på tok för mycket.

Malmö har två raka matcher med poäng, något man givetvis vill fortsätta med. Vilket lag man ställer på isen får vi se i morgon. Som det verkar är alla tillgängliga så när som de båda skadade burväktarna Pontus Sjögren och Oscar Alsenfelt. Det är med andra ord helt säkert att Jonas Gunnarsson får fortsätta med backup från Tim Hulststrand. Ska bli spännande att se om Hultstrand står för J20 när de möter HV71 vid middagstid. Det viktigaste för Malmö är att verkligen spela koncentrerat i 60 minuter och sluta bjuda på så öppna lägen man har en tendens att göra. Det är det som är det akuta problemet, i övrigt tycker jag man uppträder så bra man kan förvänta sig. Kanske man till och med gör lite mer mål än förväntat hittills. Ja, man skulle också kunna önska lite mer kemi mellan T.J. Galiardi och Peter Mueller så att man fick ut ännu mer poäng från dem. De ska båda göra mer mål än Kent McDonell givetvis, även om det är skitkul att han bidrar så pass som han gör offensivt.

Imorgon kommer även gamle hjälten Peter Lindmark få sitt namn förevigat i Malmöidrottens Walk of Fame och senare även finnas på plats i arenan under matchen. Han kommer givetvis få en chans att hyllas på isen också, igen. Väl värd och förhoppningsvis är det många på plats och värmer hans hjärta. Just nu är 6219 biljetter sålda, siffror MODO hade kunnat ge vad som helst för men i Malmö tycker jag det är alldeles för lite. Biljetter till matchen finns här, in och köp, köp, köp!


Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - MODO Hockey

1: 2.00    X: 4.25    2: 3.05

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics