fredag 2 oktober 2015

Malmö gästar huvudstaden för att möta Alvarez gäng

Imorgon är Malmö på besök i den kungliga huvudstaden för att försöka knäcka sin förlustsvit och ta sina första poäng på bortais i SHL. Malmö gjorde som vi minns en bra match mot Färjestad, dock utan att kunna utnyttja sina lägen att ta poäng. Powerplay såg inte så pjåkigt ut, men gav ingen utdelning alls. Samtidigt misslyckades man nästan helt i boxplay och med den fördelningen, är det nästan omöjligt att vinna ishockeymatcher. Dock var Malmö bara en stolpe, en ribba och en målvaktstavla i från att få samtliga tre poäng vilket man nog egentligen förtjänade. Men det handlar inte om att förtjäna, utan att leverera poäng och det har gått si sådär inledningsvis. Dock borde det ge utdelning förr eller senare så länge man kör som igår.

Enligt rapporter kommer förändringar ske inför morgondagens match. Gissningsvis kommer någon eller några av Mattias Persson, Jeremias Augustin och Jens Jakobs få speltid imorgon. Jag är lite lur på att man kanske låter Oscar Alsenfelt vila i förmån för tredjemålvakt Jonas Gunnarsson. Jag kan direkt säga att det INTE är något jag förespråkar. Alsenfelt måste studsa tillbaka direkt, det är ändå han som ska bära laget genom denna säsong och vill han spela bör han få spela. Det var min åsikt om det, imorgon vet vi hur tränarstaben tänker.

Djurgården förlorade sin förra hemmamatch och vill garanterat visa upp sig från sin bästa sida imorgon. Man gjorde en stark insats när man bortaslog RBK på bortais igår och bara släppte in ett mål. Båda deras målvakter, Mikael Tellqvist (4 matcher) och Mantas Armalis (1 match) har fina siffror och släpper in ca 2 mål per match. Främsta Malmöanknytningen i Stockholms stolthet är givetvis Robin Alvarez. En kille som givetvis hade varit klippt och skuren för den ishockey Malmö spelar. Han gör sin andra säsong i Djurgården och har hittills producerat en assist, gissningsvis vill han gärna visa upp sig från sin bästa sida i morgon. Men mest anmärkningsvärt är faktiskt en annan Malmöbekanting i laget, backen Marcus Högström (22 matcher för Malmö 2011-12). Han leder den interna poängligan med 2 mål och 2 assist. Han är förövrigt "ålderman" i deras försvar, endast 26 år gammal så vi snackar en riktigt ung backuppsättning.

Det hade varit oerhört viktigt för Malmö att åtminstone kunna knipa poäng imorgon. Kan man få seriens hittills målsnålaste lag att fortsätta med att misslyckas göra mål är mycket vunnet. Då gäller det att spela disciplinerat, smart och samtidigt aggressivt. Inte bjuda Djurgårdens skickliga forwards på något utan låta dem fundera över sin hittills icke existerande effektivitet. Förhoppningsvis kommer INTE Malmö åka runt och fundera allt för mycket, funderande hockeyspelare är sällan speciellt bra utan alltid någon sekund fel i banan. Det gäller mycket, om man kan säga det i en nära nog oändlig serie som just börjat, för båda lagen och det tror jag vi kommer se också. 16:00 släpps pucken.


Odds från Unibet
Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks

1: 1.90    X: 4.05    2: 3.45

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics