tisdag 27 oktober 2015

Malmö startar en tuff vecka borta mot Örebro

En riktigt mördarvecka väntar nu Malmö efter förra veckans tunga facit. Om man på förhand hade hoppats på någonstans mellan 3-6 poäng mot bandyklubben och HV71 gånger två, får man nog säga att allt över noll poäng är en framgång mot Örebro och Skellefteå gånger två. Vän av ordning kan påpeka att Malmö slog Örebro tydligt och klart i andra omgången av SHL. Men det var i Malmö, på hemmaplan har Örebro inte kammat noll hittills i vinter och varför skulle man göra det mot en nykomling?

Hemmalaget leds poängmässigt av ingen mindre än Daniel Viksten, som hade varit värd sin vikt i guld gånger hundra för Malmö just nu. Förvisso har han bara gjort tre mål, men det är tre mer än exempelvis T.J. Galiardi lyckats med. Örebro har inte mött Karlskrona ännu men slog bandyklubben lätt och ledigt på hemmaplan med 5-2. Vi kan förvänta oss att Örebro kommer storma fram och kräva revansch för nollningen nere i Malmö. Vi kan antagligen också förvänta oss någon form av underhållning från Julius Hudacek, om han får stå imorgon.

Malmö lär ställa upp på liknande sätt som mot HV71 senast. Kent McDonell och Kim Rosdahl är fortsatt avstängda och Andreas Thuresson är skadad. Om det finns något på förhand som skulle tala för Malmö på något sätt skulle det nog vara att Örebro är ganska bleka i powerplay. Malmö har som bekant släppt in huvuddelen av målen i just boxplay, kanske kan man klara den spelformen bättre mot ett lite svagare lag? Man ska nog inte hoppas på mycket utdelning i powerplay dock, Örebro är bäst i serien på att stänga den spelformen nämligen. Med ganska klar marginal också dessutom.

För Malmö gäller det bara att tugga på, inte vika från sitt spel och börja laborera med okända parametrar. Disciplin, koncentration och insikten om att målet är sämst en tolfteplats efter 52 omgångar. Det kommer bli många förluster efter vägen, precis som de flesta av oss visste på förhand. Det kommer inte vara en dans på rosor men givetvis är belöningen enorm om man fixar det. Förhoppningsvis finns det tillräckligt många i Malmö med omnejd som vill ställa upp på den resan och acceptera att man måste vara ett bottenlag i år. Överlever man, är förutsättningarna kommande säsong oerhört mycket bättre när man får samma ekonomisk ersättning som de lag som inte är nykomlingar i ligan.

Glöm inte att Malmö möter de senaste årens stora lag i Svensk ishockey på fredag. Skellefteå kommer på besök och biljetter till den matchen hittar ni här, just nu är det endast 6015 biljetter sålda.

Odds från Unibet
Örebro HK - IF Malmö Redhawks

1: 1.65    X: 4.85    2: 4.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics