onsdag 21 oktober 2015

Mika Noronen förstärker Malmös målvaktssida

Vän av ordning kan fråga sig vad det ska vara bra för? Jonas Gunnarsson har ju gjort en helt ok insats i de matcher han stått, ibland till och med lysande som mot MODO. Det är sant, men det är lika sant att Tim Hultstrand vaktar båsdörren i Malmö samtidigt som Pantern lånat in en Andreas Ljungren från Tyringe för att vakta deras båsdörr. Malmö har haft maximalt missflyt med målvakterna i inledningen av säsongen. Först långtidsskadan på Pontus Sjögren, den gjutna backupen som oftast varit bäst som just backup. Sen visade det sig att även Oscar Alsenfelt drabbats av någon form av skada som inte heller verkar snabbkurerad.

Detta har tvingat Malmö att kalla hem Gunnarsson från Pantern där dealen mellan lagen sa att han (eller åtminstone en av Malmös målvakter) skulle spela. Detta sätter givetvis Pantern rejält på pottkanten där det ryktas att Viktor Andrén (för övrigt inlånad från Växjö för säsongen) inte heller är helt hundra men tvingas spela och gör det bra. Men, det håller givetvis inte någon längre tid att utsätta båda lagens målvakter för denna påfrestning och till slut tvingas Patrik Sylvegård agera. Dessvärre är det någon ny jipporegel i SHL som säger att man inte får teckna korttidskontrakt, så Malmö värvar helt sonika Mika Noronen för hela säsongen.

Detta kan i den bästa av värdar kunna ge Malmöhockeyn många angenäma valmöjligheter så småningom, när båda Alsenfelt och Sjögren är hela igen. Nu har vi inte sett vad Noronen kan tillföra, men hans siffror ser faktiskt väldigt stabila ut. Detta är inte den lösning Malmö eller Sylvegård hade velat se givetvis, utan något man tvingats till av det regelverk som gäller. Mycket märkligt att man inte kan göra undantag från det när båda målvakterna i ett lag blir skadade. Kontraproduktivt kan tyckas i en tid när alla klubbar "ska vara rädda om sin ekonomi". Nu är han klar hur som helst och det hade varit kul att se honom i hetluften direkt i något av dubbelmötena till helgen för att se vad han har att erbjuda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics