fredag 30 oktober 2015

Mördande press i knappt en period räckte för Skellefteå

IF Malmö Redhawks vs Skellefteå AIK 3-4
Seriematch SHL

Det blir lite annorlunda text än vanligt från mig ikväll. Jag hade nämligen middagsbjudning och såg inte de två inledande perioderna. Jag hade, som säkert många andra med mig, förväntat mig att Skellefteå skulle göra som de brukar och dra ifrån ett lite mindre namnkunnigt lag som Malmö. Istället såg jag på mobilen att 1-0 kom och 2-0 följde i andra. Strax efter att 3-0 hade fallit i tredje perioden kom jag in och bara någon minut efter kom 3-1. Ni kan kanske tänka er vad jag tänkte? Åtminstone ni som är "jinx-troende". Själv är jag av uppfattningen att det inte finns något som heter jinx, men man kan ju börja fundera när Skellefteå lagom till mitt intåg i matchen tryckte ner Malmö duktigt. Man gick också från 0-3 till 4-3 och jag fick se alla Skellefteås mål men inte ett enda av Malmö. Så, ni som tror på jinx får gärna anklaga mig.

Att Skellefteå skulle komma igen kändes fullständigt logiskt på det jag såg av matchen. Eftersom båda lagen har likartade spelstilar blir det en väldigt tempostark ishockey. Skellefteå är som sagt ett betydligt mycket skickligare lag, och det syntes duktigt i tredje, de kunde absolut hantera det höga tempot mycket bättre och vändningen var lika jobbig som imponerande att se. Man kan så klart tycka att Jonas Gunnarsson borde tagit åtminstone Skellefteås fjärde mål, men det var hårt och välriktat. Det går inte att gnälla på Malmö som slet som jagade djur i tredje perioden, det är bara det att mot ett välfungerande Skellefteå finns det inte något Malmö har att sätta emot. 3-0 till 3-4 på mindre än tjugo minuter skulle man kunna tycka vara dåligt. Men faktum är att det faktiskt var i underkant, enbart i tredje perioden. Malmö orkade inte att hålla uppe pressen hela vägen ut när man utsattes för Skellefteå i full fart och skarpt passningsspel.

Man får helt enkelt se det som att det var bra att Malmö kunde falla med bara uddamålet ikväll, helt ärligt hade jag trott att man skulle ha svårt att ens göra mål mot Skellefteå. Malmö får se och lära av originalet helt enkelt, även om årets upplaga av Malmö givetvis inte alls har den skicklighet som Skellefteå har i sin uppställning. Man har en ny chans i morgon uppe i Skellefteå vilket blir sista matchen innan uppehållet. Men helt ärligt har jag svårt att se hur man efter en urladdning som ikväll ska kunna mobilisera kraft till i morgon. Med lite flyt är även Skellefteå lite slitna så att det inte blir fullständig slakt. Men, det är absolut inte Skellefteå Malmö skall ta poäng mot. Även om det hade varit en ruskigt tung skalp givetvis och det var mycket nära ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics