torsdag 22 oktober 2015

Nytt viktigt bottenmöte för Malmö

Dags för match igen efter den försmädliga och onödiga förlusten mot bandyklubben, även denna gång ett bottenmöte. Det är dessutom dags för det första "back-to-back" mötet där Malmö och HV71 matchar dagarna efter varandra. Smålänningarna börjar hemma och på lördag är det match i Malmö. Det ska sägas att det känns konstigt att en match innehållande HV71 kan vara en bottenmatch, men så är det alltså. Därmed är det också en betydligt viktigare match för båda lagen än man hade kunnat gissa på förhand.

HV71 kunde enkelt plocka tre poäng mot Karlskrona igår utan att på något sätt briljera. Snarare så att de blev bjudna väldigt generöst på målen av ett för tillfället helt självförtroendelöst Blekingelag. Trots den blygsamma tabellplaceringen för HV71 har man en hel hoper spelare som kan och gör poäng. Exempelvis har Mattias Tedenby tretton poäng på de inledande elva matcherna. Visserligen var de ganska tillbakapressade av Karlskrona under matchens första period igår, men jag tyckte samtidigt att HV71 hade god kontroll på defensiven. Helt klart är att Malmö under inga omständigheter får bjuda HV71 på enkla lägen, då smäller det direkt.

Malmö kommer ända lite i laget i morgon det är ett som är säkert, frågan är hur mycket förändringar det blir? Helt klar är att Kent McDonell inte spelar. Han blev avstängd i efterhand för en situation uppe i Ängelholm och kommer saknas kommande tre matcher. Det verkar också som att Erik Andersson är redo för spel igen. Skönast besked är att Frederik Storm verkar spelklar, en lirare Malmö för tillfället inte har råd att vara utan. Inte minst på grund av att T.J Galiardi och Peter Mueller inte bidrar offensivt som var tanken. Andreas Thuresson saknas fortsatt och det är klart att det är ett avbräck. På träningen idag var Galiardi utanför fyra kedjor, något som får sägas vara en klar markering att hans brist på disciplin inte är ok. Skulle det bli så även i morgon, kan vi räkna med att Jens Jakobs kan göra sin andra match för säsongen. Jag skulle dessutom bli förvånad om inte Mika Noronen kommer vakta kassen direkt, finns ingen anledning att INTE testa honom i hetluften direkt. Malmö kommer behöva göra en nära nog hundraprocentig insats imorgon, inte minst defensivt.

Trots att Malmö och HV71 har exakt lika många poäng inspelade, talar oddsen om en klar favorit i hemmalaget. Upp till bevis för Malmö om att matchen mot bandyklubben bara var en plump i protokollet. En seger imorgon skulle utan tvekan ge en rejäl boost till hemmamötet dagen efter. En match som kommer bli ganska välbesökt, inte minst på grund av att HV71 kommer ner med MASSOR av supporters. Det kommer alltså bli upp till bevis för hemmasupportrarna för att visa vem borgen tillhör. Biljetter till hemmamatchen hittar ni här, just nu är det 7553 biljetter sålda.


Odds från Unibet
HV71 - IF Malmö Redhawks

1: 1.67    X: 4.65    2: 4.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics