måndag 12 oktober 2015

Seriefavorit med knackig inledning, nästa test för Malmö

Malmö fick som bekant till ett trevligt trendbrott i helgen när man dels tog sin första seger på bortaplan och dels tog sin första seger efter fem raka förluster. Defensivt var det fortsatt lite si och så. Framför allt andra perioden var en parodi och påminde mer om den ishockey vi fått se under så många år i Hockeyallsvenskan istället för SHL-värdig sådan. Kanske inte så konstigt med tanke på att båda lagen var just Hockeyallsvenska för inte speciellt många dagar sedan och dessutom huserade absolut längst ner i SHL.

Malmö behöver så klart vinna mer och över allt annat täta till bakåt och inte bjuda på så mycket "gratismål" man gjort under inledningen på serien med några undantag. Imorgon är Henrik Hetta tillbaka i laget och det är väl ingen överdrift att säga att han har en viss betydelse för laget. Han kanske inte producerar så mycket, man han har höga krav på sig själv och laget. Något man aldrig kan ha för mycket av. Vem som får fortsätta stå vågar jag inte längre sia om. Det har pratats om rehabilitering för Oscar Alsenfelt och det är inte utan att man är lite nyfiken vad det kan bero på. Det är inte längre ett sådant otroligt långskott om Jonas Gunnarsson står igen. Han har absolut inte gjort bort sig de matcher han stått, om än visat att han är en bra bit ifrån en etta i SHL. På tok för mycket returer för det, men det jobbar man säkert med på träningarna.

Luleå slog på stora trumman inför säsongen med ny, fet plånbok. Man skulle absolut slåss om guldet, något man inte sett allt för mycket av i deras spel inledningsvis. Faktum är att de bara är tre poäng framför Malmö i tabellen och nio poäng från Frölunda på första plats. Nu fick de en fin seger senast och har säkert för avsikt att ganska enkelt lämna Malmö med tre nya poäng. Luleå är just nu ganska långt ifrån ett topplag i realiteten med negativ målskillnad och allt. Möjligen något Malmö kan utnyttja, då Luleå givetvis ska vara skyhöga favoriter i morgon. Vi i Malmö vet hur det kan vara med höga förväntningar som inte infrias på isen, inte minst efter alla åren i Hockeyallsvenskan. Det kan bli en ond cirkel där man tror mer om sig själva än man kan prestera. Luleås målvakter Daniel Larsson och Joel Lassinantti har ungefär lika tråkig statistik som Alsenfelt och Gunnarsson i Malmö, något som tyder på ett defensivt problem för norrbottningarna.

Förra hemmamatchen mot Linköping har nog skrämt iväg en del åskådare från Malmö arena dessvärre. Fullt förståeligt med tanke på den ickeprestation matchen faktiskt var. Men olyckligt då Malmö helt klart kan lyfta sig några snäpp med bra tryck på läktaren. Med tanke på vilka spelare som i morgon skrinnar in i det gästande laget kan jag inte låta bli att hoppas på rejält stöd. Känslan är att det kommer behövas, även om Malmö bara är tre poäng bakom. På pappret ska Luleå vinna drabbningen, så är det bara. Men, pappret avgör sällan hockeymatcher. Jag hoppas att Malmö kan gå på knock och vara disciplinerade i sitt spel utan allt för mycket flum. Biljetter till matchen finns här, just nu 5641 sålda. Väldigt långt ifrån budget på 7500 åskådare.


Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Luleå HF

1: 3.05    X: 4.25    2: 2.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics