tisdag 13 oktober 2015

Stark comeback mot Luleå gav poäng

IF Malmö Redhawks vs Luleå HF 2-3 e.str
Seriematch SHL

Det första vi kan konstatera är att Oscar Alsenfelt verkligen är skadad. Ikväll fick J20-målvakten Tim Hultstrand vara backup till Jonas Gunnarsson. Man behöver inte vara raketforskare för att konstatera hur klokt det var att signa upp Gunnarsson som tredjemålvakt, annars hade man haft rejäla problem idag. Just den största svaghet Gunnarsson har fick man se vid Luleå första puck på mål, nämligen hans returer som sällan är kontrollerade. Malmö får ganska omgående powerplay och var lika omgående i denna spelform nära att sätta 1-0. Fler riktigt heta chanser kommer, men ingen utdelning. Malmö fortsätter uppträda bra på isen och får betalning i form av ett nytt powerplay efter drygt fem och en halv minut. Detta powerplay var raka motsatsen mot det första, slarvig och hafsigt och lika utdelningslöst. Minuterna innan powerbreak hade Luleå bra tryck i Malmös zon och vaskade fram ett par riktigt heta lägen, men mindre bra avslut. Luleå fortsätter dock dra på sig utvisningar, denna helt idiotisk i anfallszon. Inte speciellt bra powerplay från Malmös sida, men man borde nog fått 5/3 när Andreas Thuresson fick skridskorna borttryckta. Det ska dock sägas att Luleås boxplay var mycket bra, inte mycket tid för Malmö att skapa något. Malmö får sin första utvisning efter knappt 18 minuter när T.J. Galiardi inte jobbar hårt nog i offensiv zon och trippar, ruskigt slarvigt och onödigt. Givetvis kommer 0-1 också efter ett riktigt idiotbyte när man haft en kontring. Det får väl sägas vara rättvist, inte för att Luleå varit speciellt bra utan mer för att Malmö varit på tok för naiva på tok för många gånger. Precis som när Galiardi ännu en gång inte vet hur man hanterar en klubba och drar på sig en tvåa för hög klubba, fullständigt bedrövligt givetvis. Annars gör Malmö en ganska ok period, men misstagen man gör är nästan pinsamma för nivån och drar ner betyget. Björn Hellkvist var INTE nöjd, snarare väldigt missnöjd. Tycker det är bra att han ställer hårda krav, det ska vara hårda krav för att spela i Malmö.

Malmös mål inledningsvis i andra var att döda utvisningen som återstod från första perioden, något man också klarar. Gissa vad som händer sen? Alldeles riktigt, Galiardi åker ut. Dock inget slarv den gången, men lika fullt inte så bra med sex minuter ens på en hel match än mindre på drygt en period. Bra boxplay av Malmö och 0-1 stod sig genom detta numerära underläge. Galiardi hade ett lysande läge för avslut direkt efter han kommit in, men valde passning och det blev intet av läget. 0-2 kommer när Malmö, jag vet inte vad de gör faktiskt. Luleå kommer 5 mot 2, jag tror aldrig jag sett något liknande faktiskt. Malmö får ett powerplay direkt efter där man har ett par fina avslut utan att få in pucken. Mycket nära 0-3 när gästerna har lite flyt med en studs, tack och lov fick de inte det målet. Det hade varit väldigt ovärdigt i det läget även om det resulterade spelet var snyggt. Det finns en hel del Malmö gör rätt, men det går inte att bortse från det faktum att det märks ganska tydligt att den individuella skickligheten är milsvid högre i Luleå. 0-3 mycket nära igen när gästerna tråcklar sig genom hela Malmölaget men avslutet går i stolpen otroligt nog, tur för Malmö. Luleå gör det bra och stabilt, det går inte att säga annat än att 2-0 till gästerna är rättvist efter två perioder. Bortsett från de naiva nybörjarmisstag Malmö gör, tycker jag ändå att man gör vad man kan i stora drag och Luleå är helt enkelt bättre.

Luleå fortsätter kontrollera händelserna på isen inledningsvis i tredje perioden. De såg helt inställda på att inte ge bort någonting åt Malmö som fick stånga sig fram utan att få något ut av det. Just som jag satt och väntade på 0-3 när Luleå skapade bra lägen, reducerar istället Malmö genom Christoffer Forsberg när han styr ett skott från Nils Andersson. Inte alls oförtjänt sett till de chanser man haft under matchen givetvis, men ganska oväntat när det skedde. Väldigt värdigt att Forsberg fick göra det, han har jobbat till sig det målet utan tvekan. Målet gav Malmö den energi man saknat när man inte fått utdelning och det blev mer match igen. Kvitteringen kommer på ett Luleåmisstag i offensiv zon som resulterar i att Frederik Storm får en lysande pass, går själv och bara drar in pucken. Ett oerhört vackert ishockeymål värt att minnas. Sen får domarna för sig att ge Luleå handicap genom ett sjukt tufft domslut när Thuresson och en Luleåspelare håller i varandra och Thuresson viftar lite med armen när han försöker komma loss. Alltid tråkigt när rena kampsituationer leder till utvisning. Eric Himelfarb inte långt ifrån att göra 3-2 just innan slutsignalen, det hade smakat.

 2-3 är sinnessjukt nära i powerplayspelet i förlängningen -men på något sätt missar Luleå ännu ett helt öppet läge. I det 3/3 spel som följer blir det som vanligt mest jippo och chanser dyker upp här och var. Domaren släpper flera utvisningssituationer där Malmö nog borde haft powerplay, men så kan det vara och istället väntade straffar. Om något lag skulle avgjort i 3/3 spelet var det Malmö som radade upp chanser. Efter 3/3 jippo, följer straffjippo som Luleå vinner med det enda målet. Man får nog ändå säga att Luleå är värda den extra poängen trots allt. Trevligt med poäng, det var svårt att tro på det efter andra perioden faktiskt. Som sagt gör Malmö en helt ok insats. Luleå kändes klart bättre än sin tabellplacering, åtminstone idag. Det skulle så klart kunna bero på att Malmö inte räcker till, men nog tror jag att Luleå kommer kliva uppåt i tabellen.

Malmö måste fokusera på att inte göra de där lätta nästan genanta misstagen som ger motståndarna alldeles för enkla lägen. Bestraffningen är oerhört hård vanligtvis, ikväll blev det inte straffet så hårt ändå. Mycket tack vare att Luleå var ganska oskarpa vid sina lägen man fick. Stort plus till publiken som var där idag också, trots bitvis knackigt spel och 0-2 stöttade man verkligen laget och jag undrar om inte det också gav utdelning i form av någon extra procent. Det väljer jag att tro i varje fall. Nästa uppgift, MODO hemma på lördag. Hoppas på ännu fler som vill stötta då, biljetter finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics