tisdag 20 oktober 2015

Svidande förlust i derbyt efter tappat 2-0 och Frederik Storm

Rögle BK vs IF Malmö Redhawks 3-2
Seriematch SHL

Det visade sig trots allt att Erik Andersson inte kunde starta mot bandyklubben och Jeremias Augustin klev in på hans plats samtidigt som Johan Ivarsson fick komma tillbaka från Pantern. Därmed var Jens Jakobs den ende friska spelare utanför laget då Mattias Persson fick ta den plats Andreas Thuresson brukar ha. Matchen hade knappt hunnit starta innan Frederik Storm, vem annars, var nära att ge Malmö ledningen. Malmö fortsatte rada upp några chanser innan Nils Andersson bombade upp ledningsmålet efter drygt två minuter. Då var det ytterst motiverat, bandyklubben kändes tröga och omständliga inledningsvis. Hemmalaget skapar sin första chans efter knappt fem minuter, men missar målet grovt och därefter följer ytterligare lägen men Jonas Gunnarsson håller tätt. Hemmalaget är nära igen efter en helt felaktig icingavblåsning. Felaktig eller ej, var det inget snack om att bandyklubben kommit över den usla starten och tagit över händelserna efter åtta minuter. Malmö åker på matchens första tvåminutare just innan halvtidsmärket för perioden. Här behåller hemmalaget pucken i zon hela powerplayspelet och skapar flera fina lägen, men Malmö håller undan med mjölksyra sprutande ur kropparna. Dessvärre är det så att Malmö är som svagast, när T.J. Galiardi och Peter Mueller är inne. Inte ens när Mueller får en klubba i ansiktet får han den utvisning med sig som han borde fått. Efter en fin kontring av Malmö blir det lite gruff som renderar i en dubbelutvisning, här ska sägas att pucken inte var blockerad innan avblåsningen kom. Malmö skapar en fin chans direkt på tekning i spelet 4/4 genom Persson och i spelet efter åker bandyklubben på en tvåa. Ingen utdelning innan periodpausen. I stora drag spelar Malmö en helt ok bortahockey utan att bjuda på allt för mycket och samtidigt som man skapar en del heta lägen när man kan vända spelet.

Storm som utgick i första perioden efter en dust med Almen Bibic och var inte tillbaka på isen när andra perioden inleddes, ett stort avbräck givetvis. Malmö fick ingen utdelning i den del av powerplay som återstod, snarare hade hemmalaget bäst chans. Istället gör Malmö 2-0 efter en tekning där Björn Svensson till slut står helt ensam med Oscar Dansk och lätt hänger pucken i nät. Efter drygt fyra minuter har hemmalaget en klockren i stolpen. Malmö har en finfin spelvändning men Persson missar det öppna läget. Istället åker Galiardi ut 2+2 för hög klubba, idiotiskt givetvis med tanke på det tryck bandyklubben fick igång under sitt läge i första perioden. Malmö spelar riktigt bra boxplay samtidigt som hemmalaget spelar fullständigt uselt. Men Malmö slappnar väl av med fem sekunder kvar och 1-2 är ett faktum. Inte orättvist sett till matchen, men hemmalaget hade verkligen inte förtjänat något powerplaymål efter tre minuter och femtiofem sekunder fullständigt talanglöst spel. Oerhört slarvigt av Malmö och målet väcker det sargade hemmalaget som plötsligt stormade igång. Ganska snart efter drar Henrik Hetta på sig en tvåa, inte speciellt smart det heller skulle det visa sig. Ännu en gång dåligt powerplay visserligen men ännu en gång också mål för hemmalaget, så kan det gå. Dåligt av Malmö att inte stänga matchen vid 2-0 där faktiskt hemmalaget uppträdde håglöst och såg relativt knäckta ut. Jag är helt säker på att Björn Hellkvist inte alls tyckte om det han såg vid vändningen. Andra perioden avslutas med en dubbelutvisning där Galiardi är Malmös representant, en ganska fjantig utvisning att ta faktiskt. Lite känslor måste det få vara. Malmös andraperiod blir underkänd tack vare man släpper in två mål i boxplay. Två boxplay man egentligen genomför riktigt bra och borde gått rent i faktiskt men matchen var kvitterad och det kändes så klart bittert för Malmö. Men så kan det vara och det måste man släppa fullständigt till tredje perioden för att ha en fortsatt chans på poäng.

11 sekunder hinner gå av tredje perioden innan Andersson åker, snacka om att ge handicap åt hemmalaget. Givetvis gör hemmalaget också 3-2 direkt och man kan inte säga annat än att Malmö igen ger bort ett mål. Malmö gör 3-3 direkt, men det döms bort för offside i målgården. Antagligen en korrekt bedömning. Malmö börjar få till mer tryck när hemmalaget av någon outgrundlig anledning verkar börja spela mer defensivt, något de inte är speciellt bra på. Samtidigt får RBK gott om rabatt när de ofta tvingas till små regelvidrigheter utan att bli bestraffade. Efter tio minuter hade hemmalaget slagit så många icingpuckar att jag tappat räkningen, men de håller undan. Eric Himelfarb har helt öppet läge men skjuter precis över ribban just innan powerbreak. Jag satt och funderade på om det var bra av bandyklubben att hålla undan, eller om det var dåligt av Malmö att man inte kvitterat här. Kanske en kombination? Klart är i varje fall att hemmalaget sliter som grisar för att freda sig. Malmö gör ett försök med tom kasse men hemmalaget klarar sig med tandköttet nere vid anklarna. Det går inte att säga att det är orättvist, men ska man vara ärlig kunde och borde nog Malmö vunnit denna kampen efter den start man fick. Vid ställningen 2-0 var det egentligen bara att få in trean och sen spela av tiden som gällde, istället kom det där tillfällighetsmålet och det gav tillräckligt med energi för att vända matchen för bandyklubben.

Annars var kvalitén på matchen lite som man kan förvänta sig mellan två lag på den nedre halvan, mycket kamp och väldigt lite skönspel. Tyvärr tappade Malmö givetvis massor i och med Storms frånfälle då han är lagets främsta spets just nu. Smutsigt enligt Hellkvist, själv såg jag inte exakt vad som hände men skulle det vara en axel i huvudet från Bibic skulle han givetvis åkt för matchen. Frågan är nu och Storm blir borta? Det hade verkligen varit ruskigt illa. Man spelar bra nog för att minst ta med sig poäng, men har förtvivlat svårt att göra mål idag igen. Bandyklubben som knappt kunnat göra mål alls de senaste matcherna, får in vad som helst ikväll. Hur pinsamt det än är att torska ett derby finns det inte mycket tid att fundera över det och det är bara att glömma. HV71 borta och sen hemma dagen efter kommer kräva bra mycket mer än i kväll för att komma vinnande ur. Visst ligger de längre ner, men skickligheten i laget är skyhögt högre och misstag kommer garanterat bestraffas blytungt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics