onsdag 7 oktober 2015

Ur askan i elden, dags för nästa topplag att besöka Malmö

Efter fyra raka förluster är Malmö i skriande behov av poäng, eller åtminstone hade det varit skönt för arbetsmoralen med poäng. Man ska ändå ha klart för sig att Malmö hittills mött idel topplag om vi bortser från Växjö, som väl ändå får betraktas som ett väldigt bra lag som de svenska mästare de är. I morgon mäter man tredjeplacerade Linköping, vilket givetvis innebär att förutsättningarna för poäng är ungefär så tuffa de kan bli i serien igen. Malmö har dock stått upp mycket, mycket bra mot samtliga lag. Det var bara i premiärmatchen mot Brynäs laget inte alls stod att känna igen, i övrigt har man gjort mycket bra. Men, man har varit osannolikt bra på att ta utvisningar och som lök på laxen ganska dålig på att döda dem också. Ett utmärkt recept för att förlora matcher alltså. Detta kommer man utan tvekan vara tvungna att ändra på tills i morgon, om man vill ha med sig poäng från matchen.

Linköping har en nollpoängare hittills och är ett av lagen som släpper in minst mål och ett oerhört start spel i numerärt underläge. Man har några sylvassa, utländska, skarprättare som ser till att puckarna hänger i nät bakom motståndarmålvakterna. Till exempel Garrett Roe som gjort mål på över 40 % av sina skott. Bakom honom har vi Rhett Rakhshani som hittar målskyttar och själv också gör mål. Dessbättre för Malmö lär den sistnämnde inte vara med imorgon samtidigt som det är lite frågetecken på Roe också. Frånvaro av dessa båda är nog ett handicap Malmö inte hade mått dåligt av om vi säger så.

Malmö får som vi vet vid det här laget klara sig utan avstängde lagkaptenen Henrik Hetta. Även om han inte producerar speciellt mycket hittills, är han givetvis en oerhört viktig motor i laget med sin inställning och sitt driv. I hans frånvaro känns det ändå som att det äntligen är dags för Jens Jakobs att SHL-debutera för Malmö. Blir det så hoppas jag att han liksom Jonas Gunnarsson tar sin chans och visar att man kan vara med och bidra. Apropå Gunnarsson som jag kände mig säker på skulle spela förra matchen, är jag mer eller mindre lika övertygad om att Oscar Alsenfelt är tillbaka mellan stolparna igen i morgon. Annars är det viktigaste för Malmö som sagt att hålla sig borta från utvisningsbåset och spela mycket mer 5/5. Powerplay kanske man inte ska förvänta sig stor utdelning från i morgon med tanke på hur oerhört starka LHC-är på boxplay.

Just för tillfället är det långt ifrån Malmös budgeterade 7500 biljetter sålda. Endast 5714 har sålts nu på kvällen, riktigt bedrövligt givetvis när man äntligen fått SHL i stan igen. Men Malmö går dåligt kanske någon säger. Ja, men ingen har väl trott att Malmö skulle vinna fler matcher än man förlorar under sitt första år sedan stenåldern i SHL? Uppdraget är att kriga sig kvar, utan kval. Allt över det är en stor bonus och kval är ett misslyckande. Trots förlusterna har matcherna varit riktigt sevärda och det har bjudits på rejäl topphockey. Upp och hoppa nu Malmö och kliv in som den sjätte spelaren! Allt är så mycket roligare när motståndarlagen möts av en röststorm från både stå och sittplats. Det tycker säker laget också. Biljetter hittar ni här.


Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Linköpings HC

1: 2.80    X: 4.15    2: 2.15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics