måndag 19 oktober 2015

Världshistoriens första SHL-derby väntar Malmö

Så har det då blivit dags, första derbyt i SHL för Malmö. Det är nästan 20 år sedan lagen möttes i dåvarande Elitserien. Då var Malmö fortfarande en kraft att räkna med på högsta nivån, medan bandyklubben förde en tynande tillvaro för att i slutet av säsongen försvinna från de stora arenorna för ett tag. Nu är båda lagen tillbaka och är givetvis båda inställda på att behålla den lite snitsigare SHL-kostymen över tid. För oss som följer hockeyn från sidan, är det som alltid lite speciellt med en derbymatch. För de som spelar på isen, är det antagligen inte i närheten av så speciellt. Speciellt inte nu, när varje match är en kamp för varje liten poäng man kan få med sig.

Bandyklubben var den av de tre nykomlingarna som inledde bäst och det var först i och med segern mot MODO sist som Malmö gick om i tabellen. Ängelholmsklubbens stora problem har de inledande 10 omgångarna varit målskyttet, de är målsnålast i hela serien och gör inte ens två mål per match hittills. Detta har de hittills uppvägt ganska bra, genom att vara det bottenlag som släpper in minst mål. Mycket tack vare Oscar Dansk mellan stolparna, när han har stått har de alltid chans att vinna. Hittills har de inte haft någon chans när Lars Volden fått förtroendet. De senaste tre matcherna har det däremot hackat betänkligt, och målskillnaden i dessa matcher har varit 2-10

Malmö hade stora problem med defensiven inledningsvis, men har de två senaste matcherna långsamt men säkert försökt koma tillbaka till grunderna där. Den gradvis skärpta defensiven har hittills också gjort att den i inledningen helt galna offensiva utdelningen börjat sjunka tillbaka. Men det kan det vara värt, om man fortsätter släppa till lite bakåt. Malmös målskillnad de senaste tre matcherna är 10-7 vilket får sägas vara ganska bra, speciellt som ett av målen är ett straffavgörande. Då ligger man på de 2 mål man vill släppa in som max per match i snitt. Imorgon kommer det ändå bli åka av och det lär bli ett rejält test för Jonas Gunnarsson inte minst. Om han var bra mot MODO, kommer han troligtvis behöva vara ännu bättre i morgon. Någonstans känns det som att Bandyklubben är ett betydligt hetare lag framför mål än vad ett hittills ganska sävligt MODO är. Helt klart är att Andreas Thuresson missar matchen, vilket är synd. Han hade säkert trivts som fisken i vattnet mot just RBK. Det låter som att Erik Andersson kan spela och då borde laget bli ganska likt det som spelade mot MODO.

Bandyklubben är två poäng bakom Malmö och vill givetvis inte under några omständigheter att det ska bli fem. Malmö vill så klart skapa en liten lucka nedåt, få lite andrum i tabellen. Karaktärerna i lagen kommer sättas på prov i morgon. En stor del av laget har varit med och kommer inte bli förvånade av hemmalaget på något sätt. Det finns dock några nykomlingar som säkert kommer bli lite, om inget annat konfunderade. Jag tänker främst på två herrar som Malmö behöver få ut mycket mer av, T.J. Galiardi och Peter Mueller. Mindre chans och mer pass på blad från dem båda hade smakat mums. Galiardi tillför visserligen en del genom att vara lagets bästa tekare, något man inte ska underskatta så klart. Men det har blivit lite väl många hejsan-hoppsan pass bakom ryggen till ingen alls tycker jag. Oddsen talar om en knapp hemmafavorit, det låter rimligt trots att Bandyklubben hittills bara har en trepoängare på hemmais. De höjer sig nästan alltid mot Malmö.


Odds från Unibet
Rögle BK - IF Malmö Redhawks

1: 2.40    X: 3.95    2: 2.55

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics