fredag 9 oktober 2015

Vilken väg blir det, ner i gruvan eller kontakt uppåt?

Redan i åttonde omgången har Malmö alltså fått kniven mot strupen. Förvisso har man faktiskt mött idel topplag i inledningen, så egentligen är kanske inte poängutdelningen något att höja på ögonbrynen åt. Men det påverkar alltid ett lag att förlora så mycket, oavsett hur bra motståndet är. Vad som däremot är riktigt, riktigt dåligt är sättet man genomförde matchen igår. Det ingav sannerligen inget som helst förtroende för egentligen någon lagdel.

Karlskrona har börjat lika dåligt som Malmö men har givit flera lag en rejäl match, precis som Malmö innan igår. Det är egentligen inte någon som sticker ut speciellt i laget, det är som vanligt ett hårt jobbande kollektiv. Det är antagligen så de har för avsikt att förankra Malmö i botten i morgon medan de själva tar chansen att hänga på i den övre delen av bottenskiktet.

Malmö måste vara bättre, eller givetvis mycket bättre på precis allting jämfört med gårdagens katastrof. Det kommer inte gå att åka runt och fundera på helgens inköpslista om vi säger så. Det gäller att blåsa på från första nedsläpp till slutsignalen för matchen om man ska ha något att komma med. Det som är aningen frustrerande är att den kedja i Malmö som ska vara ruskigt jobbig att möta, varje dag. Den som ofta består av Nicklas Jadeland, Magnus Häggström och Mattias Persson. Det är också den som är inne på flest mål bakåt, vilket inte alls är bra. Just den kedjan måste kunna spela åtminstone 0-0 så gott som varje kväll. Inte utan att man börjar undra om dessa spelare verkligen håller för nivån? Det är förvånande för mig, jag tänkte mig nog att just den typen av spelare med den typen av roll skulle funka utmärkt eller åtminstone bra oavsett nivå.

Ett trendbrott måste komma hur som helst, förlustraden måste krossas och jag tror att alla hade mått väldigt mycket bättre om man lyckas med det. Lag som får så svidande med smisk som igår och fortsätter med det, kommer utan tvekan få stora problem att klara ett kval mot adrenalinstinna segermaskiner från Hockeyallsvenskan. Om inget annat visade Malmö det mot Leksand föregående säsong. Men som sagt, det är OÄNDLIGT med ishockey att spela innan serien är färdig. Alltså oändligt med chanser att se till att man inte behöver kvala.


Odds från Unibet
Karlskrona HK - IF Malmö Redhawks

1: 2.30    X: 4.10    2: 2.60

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics