lördag 28 november 2015

Adventsfest mot Djurgården väntar i Malmö

Så är det slut på friden efter den härliga kämpasegern mot bandyklubben i torsdags. Därmed har man sex av sex poäng denna viktiga vecka. Även i morgon möter man ett lag på nedre halvan av tabellen, niondeplacerade Djurgårdens IF. Skulle Malmö även klara av att vinna den matchen skiljer det fem poäng mellan lagen, annars skaffar Djurgården sig ett skönt avstånd om elva poäng ner till Malmö. Senaste mötet gjorde Malmö en riktigt fin insats där egentligen endast en liten detalj saknades, målen. Det gjorde att Djurgården till synes kunde vinna ganska komfortabelt med 3-0, sista i tom kasse. Men jag tyckte defintivt att Malmö spelmässigt förtjänade poäng i den matchen.

Malmö är fortsatt ganska ineffektiva, men har de senaste matcherna spelat med rejäl uppoffring i defensiven vilket är en förutsättning om man inte gör så många mål. Vi kan nog räkna med att laget ser ut som sist mot bandyklubben även i morgon. Möjligen kan sjukdom hindra någon från spel men med tanke på att nästa match är först på torsdag och dessutom är den enda matchen nästa vecka tror jag alla kommer delta. Insatsen gällande vilja och uppoffring måste vara på samma nivå även i morgon och förhoppningsvis kan matchen i stort också bli lite mer välspelad. Djurgården är ett skickligare lag än bandyklubben och det brukar borga för ganska bra spel.

Annars är väl min magkänsla att det skulle kunna bli lite baksmälla i morgon. Man har vunnit de absolut viktigaste matcherna i veckan och då främst derbyt inför fullsatta läktare. Det gör att man kanske undermedvetet slappnar av lite i morgon, något som kan både bidra och kosta. Om man inte ger det där lilla extra i defensiven skulle mycket väl Djurgården kunna rinna i från. Men avslappnat kan också i den bästa utav världar innebära att lite mjukare handleder ger lite fler mål framåt också. Man behöver i varje fall inte vara orolig för att förlora inför en välbesökt Malmö arena, det lär bli ganska ödsligt i morgon dessvärre. Frågan är om man ens når säsongens hittills sämsta publiksiffra på 6332 åskådare? Kvällsposten och Mr Madhawk har ett erbjudande om 100 kronor för sittplats på övre etage, läs mer om det här. Nog ska fler komma och stötta nu när man har chans på en tredje raka seger, det är laget absolut värt! Vad kan vara bättre än att fira första adventskvällen med hockey? Jag kan inte komma på något. Vill ni ha andra platser hittar ni fler alternativ till biljetter här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Djurgårdens IF

1: 2.30    X: 4.00    2: 2.65

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics