måndag 9 november 2015

Allvaret närmar sig igen

Landslagsuppehållet är över (slutade bra för Sverige, som vann Karjala Tournament) och vardagen närmar sig i SHL igen. I Malmö är nu alla åter i träning och som det verkar kommer Andreas Thuresson äntligen vara tillgänglig för spel igen, ett mer än välkommet tillskott givetvis.

Både Pontus Sjögren och Oscar Alsenfelt har börjat träna där den förstnämnde verkar mer eller mindre redo för spel. Just nu tränar han med IK Pantern och om Pontus själv vill verkar de ta emot honom med öppna armar. För Pontus hade det nog varit klokt att genast ta den chansen, han sitter på ett utgående kontrakt och om han har för avsikt att fortsätta spela ishockey, behöver han matcher och det snarast.

Jens Jakobs har på eget initiativ fixat en utlåning till Mora IK, för att få istid vilket har varit extremt begränsat i Malmö. Han har ändå gjort det riktigt bra de matcher han spelat, men samtidigt är han en av de längst ner i näringskedjan och får istid därefter. Man kan så klart ha åsikter om att han gjort det väl så bra som betydligt namnkunnigare spelare högre upp. Men å andra sidan kommer man så klart gå genom eld för att få fart på produktionen hos de som helt enkelt har bättre verktyg i lådan. Om detta innebär att vi sett det sista av Jakobs i Malmö? Det skulle jag inte tro faktiskt, lite beroende på hur det går för honom i Hockeyallsvenskan.

Malmö "mjukstartar" med två hemmamatcher denna vecka. Luleå på besök på torsdag (5410 biljetter sålda) och din biljett köper du här. På lördag väntas matiné mot Brynäs klockan 16:00, biljetter till den matchen köper du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics