söndag 29 november 2015

Baksmälla för Malmö mot Djurgården

IF Malmö Redhawks vs Djurgårdens IF 1-4
Seriematch SHL

Från folkligt, festligt och fullsatt mot bandyklubben till tomt, ödsligt och sömnigt på läktaren ikväll. Tråkigt för laget och tråkigt för klubben så klart, även om några av de 6341 (nio personer mer än säsongssämsta) på plats gjorde vad man kunde för att stötta sitt lag. Det var sömnigt från Malmö också under första perioden. Man höll undan ganska länge men till slut är det när Kim Rosdahl ska täcka skott men inte lyckas och istället skymmer Jonas Gunnarsson som inte har en chans på pucken. Malmö hade det svårt att komma in i anfall med kontroll bortsett från ett par gånger. Malmö drar på sig en nödvändig utvisning för att förhindra nytt baklängesmål. Boxplay fortsatt riktigt bra och man håller undan enkelt. Närmast kvittering var det när Mattias Persson med härligt självförtroende trollade bort sin försvarare som gick till korvkiosken. Men det efterföljande backskottet lyckades Mantas Armalis precis rädda med benet. Istället är det gästerna som gör 2-0 när Gunnarsson inte får tag på pucken och Joey Tenute och Frederik Storm är passiva i defensivarbetet och pucken dunkas enkelt in i kassen. En överlag dålig period av Malmö, en riktig baksmälla från senaste hemmamatchen.

Malmö har en riktigt fin chans i andra periodens tredje minut där Derek Meech skjuter och styrning framför mål men Armalis klarar. Malmö åker på en hittepåutvisning där Peter Mueller och en djurgårdares skridskor stöter i varandra, antagligen en av säsongens mest felaktiga utvisningar. Malmö städar dock av boxplay utan några som helst problem tack och lov. Annars är det fortsatt bortalaget som står för det mesta på isen, framför allt är deras passningsspel klart bättre än hemmalagets och man hittar ett friläge med en passning i nionde minuten men Gunnarsson räddar. Mitt i andra perioden var det ganska låg nivå ute på isen, mycket flipper och och hafsigt spel från båda lagen. Ingen stor underhållning och ganska sömnigt. Malmö klarar inte av att vinna tillbaka pucken vid ett läge i andra hälften och samma femma tvingas spela defensiv i en minut och femtio sekunder. Sjukt mycket för mycket givetvis och Johan Ivarsson slår dessutom icing och därmed tvingas Hellkvist att ta timeout för att de fem överhuvudtaget skulle orka stå på benen. Men Malmö reder ut det till slut, ett oerhört kämpigt läge. Stefan Warg agerar målvakt när Gunnarsson kommit långt ut vid en räddning och det höll Malmö kvar vid två måls underläge. T.J. Galiardi försökte göra en Malkin med ett backhandsavslut i bra läge, men Armalis höll undan. Malmö kan ta med sig att man inte släpper in något mål otroligt nog, i övrigt inget att minnas av positiv karaktär.

Warg har Malmös första chans i tredje perioden efter över tre minuter, men Armalis med fri sikt har inga problem att plocka pucken. Ganska symptomatiskt att en defensiv back har lagets första chans efter så lång tid. Malmö får sitt första powerplay för matchen efter knappt fem minuter, då lyckas domarna faktiskt skicka fel spelare till utvisningsbåset också. Sa jag avslagen ishockeymatch? Som brukligt ingen utdelning för Malmö, men man fick åtminstone spela lite i offensiv zon en stund. Efter knappt nio minuter får Malmö powerplay igen när Ivarsson får klubban slagen ur händerna vid en framstöt. Malmö radar upp chanser i slutet av detta powerplay och till slut lyckas Persson styra en puck via Armalis skridsko i mål till 1-2. Efter 110 minuter och 43 sekunder får Malmö till slut hål på Armalis och Persson fortsätter att göra poäng. Målet ryste liv i både Malmölaget och delar av den slumrande publiken. Men gästerna spelar klokt i defensiven och till slut får man ett friläge när Malmö chansar och Robin Alvarez gör enkelt 1-3 mellan benen på Gunnarsson. Malmö plockar Gunnarsson direkt och försöker med 6/5. Mueller som bränner här öppet mål med världens slagskott från några meter, grovt dessutom. Sedan gör Andreas Thuresson det bra i hemjobbet men slår ändå en obegriplig puck rakt till fri bortaspelare och 1-4 skrevs slutresultatet till.

Det var väl inte helt förvånande att Malmö skulle få en baksmälla efter de viktiga segrarna förut i veckan. Slutresultatet ger samma målskillnad som förra mötet, skillnaden är att i kväll är det fullständigt rättvist vilket det absolut inte var uppe i Stockholm där Malmö i mångt och mycket var det bättre laget. För Malmö är det bara att glömma kvällens match och fira att man vann de viktigaste matcherna i veckan. Ska man ta något med sig får det vara powerplaymålet man gör, annars var det oerhört slätstruket på både isen och detsamma var det på läktaren där det också var baksmälla ikväll. Sen är det givetvis tragiskt att en kille som Alvarez ska harva runt ute i obygden nu när Malmö spelar i SHL, det bör man försöka ändra på när det går. Han skulle garanterat passa in i Malmös nuvarande spelsystem och göra det bra.

Nästa match för Malmö är också kommande veckas enda för laget. Bortamöte mot Färjestad och då kommer laget tveklöst ha bättre tryck i grejerna än i kväll. Om det sedan räcker till att kunna ta bortapoäng mot ett lag som Karlstadgänget känns kanske lite tveksamt. Det kommer nog krävas en fullständigt klanderfri defensiv för att man ska ha någon som helst chans. Fyra dagar dit, förhoppningsvis många riktigt heta träningar fram till dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics