lördag 14 november 2015

Fin insats men dålig effektivitet sänkte Malmö

IF Malmö Redhawks vs Brynäs IF 0-3
Seriematch SHL

Malmö ställde precis som väntat upp med exakt samma lag som mot Luleå i torsdags, alltså med Eric Himelfarb och Johan Björk på läktaren. Matchen hade knappt börjat innan Brynäs drog på sig en tvåminutare när de tvingades till regelvidrigheter för att hålla Kent McDonell borta från pucken. Några chanser vaskades fram men Brynäs spelade bra boxplay och ingen utdelning. I övrigt inledde Malmö precis lika inspirerat som mot Luleå, men nog märktes det att Brynäs är ett för tillfället betydligt bättre lag än vad norrbottningarna är. Därför var det därför inte så förvånande när gästerna gör 1-0, på ett sedvanligt Brynäsmanér dessutom. Skitpuck som tar på Malmöspelare och går i båge över Gunnarsson, sådant mål som topplag får med sig helt enkelt. Det målet påverkar inte Malmös inställning till matchen så klart och man fortsätter pumpa på bra med överlag snabbt och bra spel. Men så är är det som sagt det här med effektiva Brynäs, ett skott och bra skymning och 2-0 till gästerna. De gör som mot bandyklubben, väntar på sina lägen och gör mål. Skillnaden mellan ett hårt jobbande lag som Malmö och ett klasslag som Brynäs. Det målet påverkade däremot Malmö lite, man tappade en del av den frenesi man visat dittills. Brynäs får sitt första numerära överläge när deras förstakedja sätter press i offensiv zon och Jens Olsson inte har klubban på rätt ställe. Malmö är någon millimeter ifrån att reducera i boxplay när Kim Rosdahl och T.J. Galiardi kontrar och den senare styr passningen i stolpen. I övrigt också bra boxplay från Malmö som håller målet rent från påhälsning. Malmös första period är svårt att ge något annat än klart godkänd, man har långt många fler målchanser än Brynäs och spelar mycket bra ishockey. Men, det är målen som räknas och gästerna är sylvassa. Bäst av samtliga lag på bortaplan.

Malmö inleder andra perioden med ett vinande handledsskott från Björn Svensson i ribban vilket antagligen hördes hela vägen till Köpenhamn. Brynäs har ett ruskigt fint läge men Jonas Gunnarsson räddar det halvfria läget. Efter drygt fem minuter får Olsson sin andra utvisning för kvällen, men i ärlighetens namn berodde det mer på dåligt intresse att stå på benen från den gästande spelaren än slarv med klubban. Denna gången ganska dåligt powerplay från gästerna och inga bekymmer för Malmö att hålla rent. Därefter släpper domaren givmilt en tämligen klar interference framför gästernas mål. Det gäller här för Malmö att strunta i vad domarna gör eller inte gör och bara fortsätta spela som man gör och det gör man. Brynäs drar därmed på sig en 2+2 men överläget blir det inget av. Galiardi drar på sig en onödig interference genom att åka på gästernas målvakt, inte speciellt intelligent kan jag tycka. Derek Meech är nära att reducera där han avslutar och igen på returen men Bernhard Starkbaum är på utmärkt humör och spelar strålande. Brynäs drar på sig en tvåa till just när de blivit fulltaliga och denna gång blev det powerplay för Malmö. Men Malmö kan verkligen inte göra mål i spelet 5/4. Lägena saknas inte, men effektiviteten gör. Rosdahl sliter sig till ett friläge, men avslutet är dåligt och Starkbaum får briljera lite igen. Brynäs är så klart komfortabla med sin tvåmålsledning och förtar sig verkligen inte utan avvaktar mest och går när någon chans uppenbarar sig. Spelmässigt är det Malmö som för och vinner det mesta som går att vinna ute på isen, utom då målskyttet. Jag tippade inför matchen att Brynäs skulle skjuta betydligt mer än Luleå, det fick jag väldigt fel i under de två första perioderna. Fortsatt helt omöjligt för mig att gnälla på Malmö, man är det bättre laget efter fyrtio minuter också.

Tredje perioden började lite trögare för Malmö och Brynäs fick också i väg första skottet på mål. Men Brynäs drar på sig en utvisning och ännu en gång får Malmö chansen i powerplay. Det gick väldigt dåligt där Brynäs under en lång stund fick hålla i pucken, ett i stora drag riktigt dåligt powerplay. Det är Malmös största gissel just nu, att man inte kan utnyttja sina numerära överlägen. Detta måste man lösa så fort som möjligt. Andreas Thuresson sliter sig till ett fint läge men Brynäs spelar klokt i defensiven och pucken nådde aldrig fram till mål. Det syntes tydligt att Malmö tappat en del av sitt självförtroende efter de måltorkan i de två inledande perioderna. Det sista saknas och det blir för mycket en och en. Brynäs behöver inte förta sig för att hålla undan under periodens första hälft. Det är svårt att inte bli imponerad av Brynäs. De gör spelmässigt en ganska blek insats, men är ändå med till 100% när det kommer till defensiven. Samtidigt är de med och växlar upp vid de få möjligheter de har i offensiv zon. Dessvärre drar Thuresson på sig en tvåa när han får in pucken mellan benen på en Brynässpelare. Här får Galiardi några extra pluspoäng när han på egen hand spelar bort nästan 20 sekunder. Det är de små sakerna Malmö får ta med sig, så är det bara. Brynäs powerplay är lika blekt som Malmös och plussar på Malmös boxplaystatistik. Malmö måste så klart chansa och tar ut Gunnarsson med nästan fyra minuter kvar och det blir som det brukar.

Det är så klart oerhört tråkigt att Malmö ännu en gång spelmässigt förtjänar poäng, eller egentligen helt klart samtliga poäng. Brynäs gör en offensivt vattenblek insats, men vinner med 3-0. Det gör bara ett lag i rejäl medgång. Malmö gör visserligen en ganska blek tredje period, men över sextio minuter är man ganska överlägset bäst på isen. Man vinner skotten, man vinner tekningarna, man vinner de flesta närkamperna. Mer än så kan man inte begära av Malmö som lag. Sen är det så klart ett ganska stort bekymmer att man har så svårt att göra mål stundtals. Det är kul för McDonell att leda skytteligan, men det är inte bra för övriga laget. Det finns åtminstone en handfull spelare i laget som ska göra fler mål än honom. Men vi ska verkligen inte hänga läpp ikväll, Malmö gör vad man ska på isen över hela banan. Att det inte blir några mål i kväll skulle jag vilja påstå är mer tillfälligheter än något annat. Det gäller bara att fortsätta som nu efteruppehållet under resterande del av säsongen, så kommer poängen trilla in i tillräcklig mängd. Man ser också att fler och fler av de orutinerade spelarna för nivån har lärt sig och acklimatiserat sig. Nästa stopp Linköping, kan Malmö möjligen ta revansch för den bedrövliga insatsen mot dem i Malmö?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics