torsdag 26 november 2015

Fullsatt Malmö arena njöt när Malmö smiskade bandyklubben

IF Malmö Redhawks vs Rögle Bandyklubb 3-1
Seriematch SHL

Folkligt, festligt och fullsatt kan man sammanfatta årets andra Skånederby. Det var till god och uppsluppen stämning Malmö tvålade dit bandyklubben från Ängelholm med 3-1. Det skulle kunna ha gått annorlunda, för Malmö bjöd på aningen mycket lägen för min smak under framför allt matchens andra period och delar av tredje. Det är när man har puckkontroll i egen zon det fortsatt kan se oerhört slarvig ut stundtals när man ger bort pucken istället för att spela säkert och få den ur zon. Förvisso blir det ofta bra vändningar när det väl går hem, men man saknar den dör lilla sista skickligheten och självförtroendet för att klara det tillräckligt ofta.

Å andra sidan är bandyklubben om än ännu sämre i avsluten än vad Malmö kan vara, det såg stundtals oerhört trubbigt ut för de grönvita trots att lägena inte alls var dumma. Men på det stora hela gör Malmö ännu en gång en gedigen försvarsinsats, trots bjudningarna. Hade man skalat bort dem har jag svårt att se bandyklubben ens vara nära poäng ikväll. För just defensiven är inte deras starkaste sida, fick de inte ut pucken per omgående utsattes de ofta för ganska svårt tryck från hemmaspelarna.

Matchen var mycket mer kamp än skönspel, en sådan match man givetvis växer av att komma ifrån med samtliga poäng. Att kriga hem poäng ger garanterat mycket mer än när man tillåts leka hem dem som exempelvis mot Luleå. en kille som får sägs vara stor syndabock ikväll är utan tvekan Jordan Smotherman i bandyklubben som drar på sig en tvåminutare med knappt tre minuter kvar av matchen. Fullständigt onödigt och det grusade givetvis bortalagets alla chanser till någon poäng. De var nog sugna på att dra målvakten på slutet, men den möjligheten gav inte Malmö då man helt enkelt inte lånade ut pucken under sista minuten. Skottstatistiken är mördande i Malmöfavör, men det speglar egentligen inte matchen. Malmö la helt enkelt det mesta på mål och det är så klart rätt när man kanske inte är effektivast i serien.

Segern tog Malmö förbi bandyklubben i tabellen, så nu är ordningen återställd så att säga. När dessutom Växjö kunde vända 0-2 hemma mot Modo till 3-2 så har Malmö nu skaffat sig en liten marginal på sex poäng ner under strecket. Som extra grädde på moset tar man också för första gången denna säsong en andra raka seger. Oerhört viktigt och det innebär att man kommer undan med hedern i behåll från denna vecka oavsett hur det går hemma mot Djurgården på söndag.

Jonas Gunnarsson stabil och säker i mål, som han skämt bort oss med. Kanske skulle han kunnat hålla nollan också, men det avslut Ludvig Rensfeldt fick på var en riktigt kanon och inte mycket att orda om. Samtliga mål av Malmögrabbar, ganska typiskt för ett derby ändå där inte helt sällan dessa spelare höjer sig lite extra. Oerhört roligt att Mattias Persson får utdelning igen, passningen var å andra sidan också en delikatess av Nils Andersson och verkligen värd sitt öde i nätmaskorna.

Nu firar vi fram tills på söndag då Djurgårdens IF kommer på besök i Malmö arena, då antagligen inför en betydligt beskedligare publik än i kväll. Biljetter till den matchen för chans att se Skånes bästa ishockeylag mot Stockholms dito hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics