onsdag 18 november 2015

Kan Malmö ta ett kliv till och få revansch mot Linköping?

Det första man kan konstatera inför Malmös andra möte mot Linköping, är att oddssättarna över huvud taget inte hyser någon som helst tilltro till att Malmö skall komma över några poäng. I och för sig kanske inte så märkligt med tanke på den skrala poängutdelning Malmö har hittills. Inte heller speciellt märkligt med tanke på hur pass illa det gick i det första mötet mot Linköping. Det är dock en annan situation nu, Malmö har börjat lära sig att hantera SHL-hockeyn och spelar inte lika naivt som under seriens inledning. Man har lärt sig spela med bättre säkerhet i defensiven samtidigt som många av de orutinerade spelarna tagit fina kliv. Malmös stora problem är snarast att de som värvats för att leda, inte gjort det hittills i någon större grad.

Linköping kommer från en övertidsseger mot Modo, en match de borde tagit samtliga poäng med sig från. Malmö blev nollade av Brynäs på hemmabana som ni minns, men spelade riktigt bra i åtminstone två perioder. Problemet var den icke existerande effektiviteten, men sådant händer alla lag. Fortsätter Malmö spela som man gjort efter uppehållet och till viss del just innan också, måste bara poängen trilla in. Linköping leds verkligen av sina importer, ettan, tvåan och trean i den interna poängligan heter Garrett Roe, Andrew Gordon och Broc Little. Därefter kommer Malmöbekantingen Nichlas Hardt. Däremot har detta topplag endast två backar med fina +/- siffror, i övrigt ser det inget vidare ut.

Malmö kommer högst troligt ställa upp ungefär som man spelade mot Brynäs, något annat kan jag inte se. Oscar Alsenfelt är fortsatt indisponibel liksom Eric Himlefarb. Pontus SjögrenJohan Björk (riktigt fin förstamatch för Pantern) och Jens Jakobs är utlånade till Hockeyallsvenskan och spelar garanterat inte. Undrar om vi kan hoppas på någon ljusglimt i powerplay-spelet i morgon? Boxplay har så sakteliga börjat bli acceptabelt, men det måste komma utdelning i numerära överlägen. Varför inte börja med det imorgon? Glöm nu för allt i världen inte "Movember-matchen" Växjö på söndag. Just nu är endast 6143 biljetter sålda, fler ska det bli givetvis. Ni hittar era biljetter här.

Odds från Unibet
Linköpings HC - IF Malmö Redhawks

1: 1.45    X: 5.25    2: 5.50

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics