fredag 13 november 2015

Lördagsmatiné mot utropstecknet Brynäs IF

Det blev en synnerligen trevlig omstart för Malmö igår när man i praktiken stängde ner Luleå fullständigt. Det var då det och imorgon är en annan dag som man säger. Det går inte att jämföra Brynäs med Luleå på något sätt. Inför säsongen tippades allmänt Luleå i topp och Brynäs i botten, men det har i praktiken blivit tvärt om. Åtminstone hittills. Brynäs har lyckats med allt det som Luleå misslyckats med. Man har fått till ett fungerande spel och gjort en hel del mål, näst mest efter suveräna Frölunda.

Alltså blir det en rejäl utmaning för Malmö imorgon eftermiddag. Brynäs är på alla punkter ett bättre ishockeylag än Luleå och insatsen måste vara minst lika bra som igår. Sen om det räcker mot Brynäs är nästa fråga. Jag tror vi kan utgå från att Jonas Gunnarsson kommer få en betydligt svettigare afton än den ganska bekväma han fick igår. Med lite god vilja hade Luleå en handfull lägen som kan betecknas som chanser. Brynäs lär kunna utmana Malmös försvar på ett helt annat sätt och jag blir inte förvånad om Brynäs vinner skottstatistiken.

Det hade också varit oerhört trevligt om T.J. Galiardi, Andreas Thuresson och Kent McDonell kan fortsätta som under gårdagen då de verkligen ledde laget och visade vägen på alla sätt. Kan de hålla det spelet uppe är jag säker på att de kommer ställa till bekymmer för Brynäs också. Kan de leda vägen, kommer troligen övriga kedjor följa efter även imorgon. Malmö kommer behöva offensiven och utdelning på den. Brynäs kan vara mördande effektiva på bortaplan vilket de tydligt visade inte minst igår när de lekande lätt avfärdade bandyklubben uppe i Ängelholm med 5-1. Bjuder man dem lillfingret tar de hela kroppen och släktingarna också av bara farten.

Jag gissar att Malmös lag kommer se ut exakt som igår. Möjligen att man låter Eric Himlefarb börja som extraspelare istället för Mattias Persson för att få rotation, men min gissning är att man kör på samma manskap igen. Just nu är det 7412 personer som sett till att skaffa sig plåtar till denna förhoppningsvis spännande lördagsmatiné. Jag säger som jag brukar, har ni möjlighet att bidra med läktarstöd imorgon så varför inte besöka Malmö arena? Biljetter hittar ni här, ta med glatt humör och var den sjätte utespelaren. En engagerad Malmö arena är oerhört svårslagen, både i underhållningsvärde och för motståndarlag.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Brynäs IF

1: 2.65    X: 4.15    2: 2.25

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics