onsdag 11 november 2015

Luleå kommer på besök i omstarten av SHL

Om knappt ett dygn smäller det äntligen i sargerna igen. Det har varit ett långt uppehåll i SHL-festen och det är inte utan att man gått och blivit otålig. Malmö inleder hemma mot Luleå vilket är det andra mötet mot norrbottningarna på hemmais. Luleå passade på att under uppehållet ta sig till kvartsfinal i Champions Hockey League. De förlorade borta mot Tappara i bortamötet med 1-2 men körde sedan över dem på hemmaplan igår med 5-0. Så gästerna har hållit igång något under uppehållet, medan Malmö bara kunnat ägna sig åt träning.

Positivt är att Andreas Thuresson är tillbaka efter sin skadefrånvaro vilket gör att man har tillgång till samtliga utespelare. Finns dock frågetecken för Eric Himelfarb och det känns på förhand troligt att han antingen börjar som extraspelare eller kanske till och med på läktaren i morgon. Klart sedan tidigare är att Jens Jakobs är utlånad till Mora under, till att börja med, tre matcher. Vän av ordning undrar kanske varför han inte spelar med Pantern? Det verkar inte vara något han själv är speciellt intresserad av, då han på eget initiativ fixat Mora. Kanske inte så konstigt med hans historia i den klubben. Med tanke på hur lojal han varit trots bristande istid i höst, känns det inte mer än rätt att han själv får välja heller.

Oscar Alsenfelt är inte redo för spel ännu, men är däremot på bättringsvägen även han. Då lär han få fullt upp för att flytta på Jonas Gunnarsson som man får säga tagit chansen och polerat bort många av de brister han hade förra säsongen. Frågan är om Mika Noronen överhuvudtaget kommer att få spela någon match igen för Malmö? Känns oerhört tveksamt just nu som jag ser det, om vi bortser från oförutsedda skador eller genomklappningar.

Uppehållet verkar inte ha spätt på hockeysuget i Malmö. Pantern har spelat under uppehållet inför, som vanligt, en öde Malmö isstadion och det är endast mediokra 5843 sålda biljetter inför morgondagens omstart i Malmö arena. Förhoppningsvis är åtminstone de som är på plats rejält motiverade att visa de norrländska gästerna hur ogästvänlig arenan kan vara för ett motståndarlag. Har du inte köpt biljett och har tid över i morgon kväll, varför inte njuta lite topphockey i landets finaste arena? Biljetter hittar du här.

Odds från Unibet
IF Malmö Redhawks - Luleå HF

1: 2.95    X: 4.05    2: 2.10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Real Time Analytics